Espanya aprova la vacuna de la covid per als infants entre 5 i 11 anys

La vacunació a nenes i nens podrà començar el 15 de desembre, tot i que cada comunitat decidirà la seva estratègia

RedaccióActualitzat

La Comissió de Salut Pública del ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants entre 5 i 11 anys. A finals de novembre, la vacuna de Pfizer als nens i nenes de menys de 12 anys ja va rebre el vistiplau necessari de l'Agència Europea de Medicaments perquè s'administri.

Els nens i nenes rebran dues dosis, amb un interval de 8 setmanes. Així ho ha decidit la comissió.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat des de Brussel·les que les diferents autonomies establiran la manera d'afrontar aquesta nova fase de vacunació.

Els infants d'11 anys, els primers a Catalunya

A Catalunya, 565.000 criatures entre 5 i 11 anys podrien rebre la vacuna.  

Segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, es començarà pels infants més grans, és a dir, d'11 anys. A l'espera dels detalls, que es donaran a conèixer els pròxims dies, Plaja ha afegit que la vacunació molt probablement es farà amb cita prèvia i el procés "serà ràpid".

Es vacunarà a partir del 15 de desembre

La Comissió Europea ja va anunciar que el vial estarà disponible als països de la Unió a partir del 13 de desembre. I és en aquesta data quan arribarà a Espanya la primera remesa, d'1,3 milions de dosis. Al gener es preveu que n'arribin 2 milions més.

Amb aquest calendari, Salut Pública preveu que el 15 de desembre, quan les vacunes estiguin repartides per totes les comunitats autònomes, es puguin començar a administrar.

Espanya aprova la vacuna de la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys
Una nena rep la vacuna als Estats Units (Reuters / Jon Cherry)

La vacuna Comirnaty, la de Pfizer, rebaixa la dosi per als infants, que és un terç de la dels adults i adolescents.

És l'única autoritzada per l'Agència Europa de Medicaments (EMA) per als menors de 12 anys.

Als Estats Units, la vacuna de la covid-19 per als infants ja es va autoritzar a finals del mes d'octubre i, de fet, ja s'està administrant entre els nens i nenes nord-americans.

El certificat covid, dues setmanes més

La portaveu del govern també ha valorat positivament els primers dies d'aplicació del certificat covid a bars, restaurants, gimnasos i residències. Una ampliació que el govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que s'ampliï dues setmanes més.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut