Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra entrant a l'empresa PlastiVerd del Prat de Llobregat
Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra entrant a l'empresa PlastiVerd del Prat de Llobregat
El Prat de Llobregat / La Canonja

Escorcolls en el marc de la investigació sobre l'explosió a la petroquímica

Els Mossos d'Esquadra entren a la seu d'IQOXE a la Canonja i a la seu de l'empresa Plastiverd al Prat de Llobregat, de la mateixa corporació empresarial

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra escorcollen dues seus relacionades amb l'empresa química IQOXE, en el marc de la investigació oberta per un jutjat de Tarragona sobre les causes de l'explosió que dimarts va causar tres morts i set ferits.

Els escorcolls són a la factoria d'IQOXE a la Canonja, on dimarts hi va haver l'explosió, i la seu de l'empresa PlastiVerd al Prat de Llobregat, de la mateixa corporació que IQOXE, el Grup Industrial Cristian Lay.

 

Un vehicle dels Mossos, a la factoria d'IQOXE a la Canonja
Un vehicle dels Mossos, a la factoria d'IQOXE a la Canonja

 

Els Mossos han arribat a la seu de PlastiVerd a quarts de cinc de la tarda amb una ordre judicial, han demanat documentació i han fet preguntes a alguns treballadors.

Causa sota secret de sumari

La causa, que investiga el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, està sota secret de sumari.

Fonts judicials citades per l'agència ACN han indicat que, si es detecten possibles deficiències o negligències de manteniment o en l'adopció de seguretat a la planta, es podrien atribuir a l'empresa homicidis imprudents i lesions.

A més, també es podria acusar la companyia de delictes contra els drets dels treballadors, en cas que hi hagués indicis d'incompliment de la normativa de seguretat laboral.

A banda de la investigació que han iniciat els Mossos, la mateixa empresa n'ha encarregat una altra a l'Institut Químic de Sarrià.


Treball obre dos expedients a l'empresa

En paral·lel a la investigació judicial, Inspecció de Treball també ha obert aquest dijous dos expedients a l'empresa per investigar les causes de l'accident.

L'empresa IQOXE havia estat sancionada en quatre ocasions en els últims anys: ha hagut de pagar tres multes per incompliments en seguretat, salut laboral i una quarta de relacionada amb les condicions de treball.

Les sancions que va pagar IQOXE, 3 de les quals per incompliments greus, van oscil·lar entre els 2.000 i els 8.000 euros. Fonts sindicals asseguren que l'empresa seria responsable de deficiències de seguretat flagrants i greus.

La petroquímica, dos dies després de l'explosió que va provocar tres morts i set ferits
La petroquímica, dos dies després de l'explosió que va provocar tres morts i set ferits (EFE / Enric Fontcuberta)

 

Buidat de la cisterna

Mentrestant, durant tota la nit de dijous a divendres s'han fet tasques a la planta accidentada per treure l'òxid de propilè de la cisterna afectada. Els Bombers supervisen aquests treballs amb els tècnics de l'empresa.



Amb aquest nou accident, els veïns del Camp de Tarragona estan indignats i preocupats, se senten vulnerables i reclamen transparència en la investigació de l'accident.

 

Concentració en protesta per l'accident a IQOXE, aquest dimecres a Tarragona


Reunió dels veïns amb la petroquímica

Aquest dimecres al vespre, aquesta indignació es va materialitzar en una manifestació de 3.000 persones a Tarragona ciutat convocades per la plataforma Cel Net.

Per intentar calmar-los i recuperar la seva confiança responsables de les empreses petroquímiques del Camp de Tarragona es van reunir aquest dijous al vespre amb representants dels veïns.

Documental relacionat: "És a l'aire", sobre la contaminació provocada pel Complex Petroquímic de Tarragona

Responsables de la indústria pertroquímica de Tarragona, aquest dijous reunits amb representants dels veïns
 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut