La investigació serà llarga i complexa per l'estat en el que han quedat les instal·lacions

Treball ha sancionat l'empresa de l'explosió de Tarragona quatre vegades en els últims anys

L'empresa IQOXE de la petroquímica de Tarragona ha pagat 3 multes per incompliments en seguretat i salut i una per les condicions de treball

Actualitzat

L'empresa química IQOXE havia estat sancionada en quatre ocasions en els últims anys, tres per incomplir les normes de seguretat i salut  i un quart expedient relacionat amb les condicions de treball.

El Departament de Treball ha obert dos expedients a l'empresa IQOXE després de l'explosió d'aquest dimarts a la petroquímica de Tarragona que ha causat 3 morts i 7 ferits.

El conseller de Treball, Chakir El-Homrani, ha anunciat que, un cop es pugui accedir a la planta, es farà una investigació a fons de les causes i establir les responsabilitats d'aquest accident.

"Pensem anar fins el fons. És absolutament necessari. En el moment que poguem iniciar una investigació i un expedient que serà complex perquè tal com ha quedat l'empresa serà complex i llarg. Acabarem sabent quines són les causes i les responsabilitats que es deriven perquè és absolutament necessari i més en un cas on hi ha hagut morts que les conseqüències d'aquest accident siguin clares i es coneguin les responsabilitats."

 

Chakir El Homrani, conseller de Treball (ACN)

El conseller ha recordat que a l'empresa ja se li han obert quatre expedients que han acabat en sanció per les condicions de treball i incomplir les mesures de salut i seguretat.

"En aquesta empresa hi ha hagut inspeccions. En els últims anys hi ha hagut 4 expedients sancionadors ja ferms, una per condicions de treball i 3 per salut i seguretat."

Les sancions que va haver de pagar l'empresa van oscil·lar entre els 2.000 i els 8.000 euros.

L'empresa IQOXE també s'enfronta amb una sanció si es comprova que no va complir els protocols d'actuació en l'explosió de la planta dimarts passat. El conseller El-Homrani ha avançat que, si es detecten irregularitats les sancions poden ser "molt greus", i més en el cas de morts per l'incompliment de la normativa de riscos laborals. Per analitzar-ho, ha afegit, que compten amb especialistes en espais confinats i explosions.

 

Inspecció de Treball compta amb especialistes per determinar les causes de l'explosió de l'empresa IQOXE
ARXIVAT A:
SalutSeguretatChakir el Homrani
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut