Les escoles i instituts obren des d'avui per a la preinscripció presencial amb cita prèvia

Els procés de preinscripció telemàtica d'Educació Infantil, Primària i Secundària va començar dimecres 13 i s'acaba aquest divendres, 22 de maig

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'obre el període de preinscripció presencial per a les escoles i instituts amb cita prèvia, que s'allargarà fins divendres. La setmana passada va començar el procés de preinscripció de forma telemàtica i aquests quatre dies es podrà anar als centres si prèviament s'ha concertat una entrevista.

Podan fer aquest tipus de preinscripció totes les famílies que vulguin i que no l'han pogut fer de forma telemàtica. Mentrestant, continuen obertes les preinscripcions a través d'internet, que també s'allargaran fins aquest divendres, 22 de maig, últim dia de termini per fer les sol·licituds.

Les direccions dels centres van poder entrar aquest dilluns a les escoles i instituts per preparar les mesures de seguretat de cara a aquesta atenció a les famílies de forma presencial.

Des de fa dies, els centres es preparen per poder garantir les mesures de seguretat necessàries. El Departament d'Educació els ha facilitat material com gel desinfectant, mascaretes, guants i mampares.

Escola Alfons I, de Puigcerdà
Tasques de neteja i desinfecció a l'Escola Alfons I de Puigcerdà (ACN / Albert Lijarcio)

De les 130.000 inscripcions previstes, fins aquest dilluns al migdia se n'havien fet més de 94.000 de forma telemàtica. Les preinscripcions en curs són les dels alumnes d'estudis gratuïts i obligatoris: segon cicle d'Infantil, Primària i Secundària, i es poden fer des de dimecres 13 de maig.

El procés, totalment atípic perquè es fa per primera vegada de forma telemàtica i es va endarrerir més d'un mes per la pandèmia del coronavirus, va començar amb alguns incidents puntuals però s'està desenvolupant amb normalitat.

 

A partir de la setmana que ve s'obrirà el torn dels estudis postobligatoris. Del 27 de maig al 3 de juny, per a Batxillerat. Del 2 al 8 de juny, cicles formatius de Grau Mitjà d'FP, arts plàstiques i disseny. I del 10 al 17 de juny per als cicles formatius de Grau Superior.


Retorn a les aules incert

La setmana passada, la portaveu del govern català, Meritxell Budó, va anunciar un pla per a la reobertura dels centres educatius a Catalunya. Un retorn esglaonat i parcial previst per a la fase 2 de la desescalada i que aquesta setmana es podria donar a conèixer.

De moment, el director general de Centres Públics del Departament d'Educació de la Generalitat, Josep González Cambray, en una entrevista al "Preguntes freqüents" de TV3, en va avançar alguns detalls. Va explicar que es preveu una tornada al juny dels alumnes de final de cicle perquè puguin rebre de manera presencial un reforç a les aules i que els infants de la resta de cursos podrien tornar a classe de forma voluntària.

 

Mentrestant, direccions i mestres demanen claredat de criteris en el retorn a l'escola. Les regions que la setmana que ve passin a la fase 2 ja poden reobrir les aules amb limitacions, però el professorat es queixa de desorientació i assegura que hi ha molts dubtes sobre la tornada a l'escola.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut