Incidències puntuals en el primer dia de preinscripció escolar telemàtica
La setmana que ve, entre el 19 i el 22 de maig, la preinscripció també es podrà fer de manera presencial
Incidències puntuals en el primer dia de preinscripció escolar telemàtica

Incidències puntuals en el primer dia de preinscripció escolar telemàtica

La setmana que ve, entre el 19 i el 22 de maig, la preinscripció també es podrà fer de manera presencial

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
La preinscripció escolar per al curs vinent arrenca aquest dimecres i acabarà el 22
Aquesta setmana, la preinscripció es fa per via telemàtica

Ja ha començat, amb alguns problemes tècnics, la preinscripció escolar més atípica dels últims anys. Es pot fer entre aquest dimecres i divendres de la setmana que ve, dia 22. La sol·licitud s'ha de fer a través d'internet, al web del Departament d'Educació, i, a partir de dimarts, dia 19, es podrà fer presencialment.

Aquest dimecres la pàgina web per fer la preinscripció online ha registrat incidències tècniques en moments puntuals, que alguns usuaris han publicat a les xarxes.

 

Educació reconeix aquestes dificultats tècniques en determinats moments, però assegura que el sistema informàtic funciona i que a les cinc de la tarda ja s'havien fet correctament 19.000 sol·licituds de les 130.000 que hi ha previstes per als alumnes dels estudis gratuïts i obligatoris: segon cicle d'Educació Infantil, Primària i Secundària. 

El director general d'Atenció a la Família, Juanjo Falcó, ha admès, en declaracions al "Tot es mou", de TV3, que en certs moments l'eina "ha anat més lenta del previst" per l'allau de peticions, però s'ha mostrat satisfet de com han anat les primeres hores de preinscripcions telemàtiques: 

"Ha anat molt bé. Tenim gairebé 19.000 sol·licituds. I aquestes ganes que tenien les famílies de fer la sol·licitud ha fet que en alguns moments l'eina anés més lenta del que era previst, cosa que és normal els primers dies d'obertura d'un procediment d'aquestes dimensions".

Falcó ha afirmat que, al ritme que van les preinscripcions per internet, preveuen que la majoria es faran de forma telemàtica i ha recordat que, com més repartida sigui la demanda, millor anirà el sistema. 

 

Educació també recorda que hi ha temps fins al 22 de maig per fer la preinscripció, que el sistema funciona 24 hores al dia i que, per a l'assignació de places, és igual que la petició es faci el primer o l'últim dia. 

 

El Departament ha agraït l'esforç dels centres per donar informació virtualment, tenint en compte que el tancament de les escoles va coincidir amb les dates previstes per a les visites de portes obertes. 


Preparatius per a la preinscripció presencial

Per primera vegada, a causa de la crisi del coronavirus, el procés es fa principalment de forma telemàtica, però es reserva entre el 19 i el 22 de maig perquè es pugui fer la preinscripció de forma presencial. Aquestes famílies han de demanar cita prèvia.

Els centres ja s'estan preparant per poder garantir les mesures de seguretat necessàries amb el material que el Departament d'Educació els està enviant, com gel desinfectant, mascaretes, guants i mampares.

Concretament, de cara a les preinscripcions que s'hagin de fer presencialment, la Conselleria farà arribar als centres públics 10.000 litres de gel desinfectant, més de 10.000 capses de guants i gairebé 6.000 capses de mascaretes, i de mampares i pantalles protectores, unes 3.000. Als centres concertats, el Departament els pagarà el cost d'aquest material.

La preinscripció escolar per al curs vinent arrenca aquest dimecres i acabarà el 22
Un treballador del magatzem preparant els lots (ACN / Norma Vidal)


Al magatzem es preparen els lots en funció de la mida de cada centre, com explica Vicent Granell, cap d'explotació del magatzem d'Educació:

"El lot més urgent és l'1 per a centres de Primària, que pràcticament ja l'estem acabant. Porta quatre ampolles de gel, tres capses de guants, dues capses de mascaretes, una màscara facial i una mampara".


Ja han preparat la meitat dels lots, que es van fent a mesura que els arriba el material. Aquest dimarts ja van sortir uns 1.300 lots cap a l'empresa que s'encarrega de repartir-los.

La furgoneta que fa la ruta per l'Hospitalet de Llobregat va fer la primera entrega a casa de la directora de l'Escola Frederic Mistral, Elisabeth Lucena. Hi viu a prop i ella mateixa hi portarà el material. Tot i no poder ser a l'escola, el contacte amb alumnes i famílies és constant, i ja els han arribat molts dubtes sobre la preinscripció online.

"Estem rebent molts correus de persones que no estan tan acostumades a fer-ho telemàticament i poden tenir dificultats."

 

La preinscripció escolar per al curs vinent arrenca aquest dimecres i acabarà el 22
La preinscripció escolar es podrà fer fins divendres de la setmana que ve


La segona entrega va ser a l'Institut Escola Gornal, on s'ha pogut desplaçar la cap d'estudis, Laura Luna Blancat. Ja saben que la majoria de preinscipcions les hauran de fer al centre.

"Sí, s'estan posant en contacte via mail, fan consultes i la majoria ja ens han dit que vindran; no contemplen fer-ho telemàticament, els era molt complicat."


Aquest dimecres comencen a donar cita prèvia entre el 19 i el 22 de maig, que és quan es podrà fer de manera presencial.

 

Les altres preinscripcions

Les inscripcions per als estudis postobligatoris es podran fer del 27 de maig al 3 de juny per a Batxillerat; del 2 al 8 de juny per als cicles formatius de Grau Mitjà d'FP, arts plàstiques i disseny, i del 10 al 17 de juny per als cicles formatius de Grau Superior. 

Les preinscripcions telemàtiques s'han de fer a través del portal preinscripcions.gencat.cat i la documentació s'ha d'enviar escanejada o en fotografia en un correu electrònic al centre escollit en primera opció, en comptes de dur-la presencialment.

Encara en relació amb l'ensenyament, la selectivitat d'aquest any es farà per primer cop en escoles i instituts. El govern vol evitar així que milers de joves de 17 i 18 anys coincideixin en un mateix recinte, com sol passar a les universitats. Recordem que els exàmens d'accés a la universitat estan fixats per al 7, 8 i 9 de juliol.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut