Esborren de la Viquipèdia les càrregues de l'1-O a Alcarràs des d'una IP de Defensa

El ministeri ha obert una investigació i no descarta enviar el resultat al jutjat o "prendre les mesures oportunes"

RedaccióActualitzat

Un usuari de Viquipèdia va modificar l'entrada dedicada al poble d'Alcarràs des d'una IP del Ministeri de Defensa per introduir-hi canvis en el paràgraf que parla del referèndum de l'1 d'Octubre.

La modificació, segons es pot consultar a la mateixa entrada, es va fer aquest dimarts a la tarda, unes hores després de l'anunci que la pel·lícula "Alcarràs" ha estat l'escollida per l'Acadèmia de Cinema espanyol per enviar-la als Oscars.

El ministeri ha anunciat que ha obert una investigació i assegura que, en funció del resultat, s'enviarà la informació al jutjat o "s'adoptaran les mesures oportunes".

Segons es recull en el mateix registre de la Viquipèdia, que permet consultar totes les modificacions que s'han fet, es va eliminar la frase que deia que, al referèndum, Alcarràs va ser una de les poblacions on "la policia espanyola va carregar contra els ciutadans per evitar-ne la realització". També s'hi va afegir la paraula "il·legal" a continuació de "referèndum".

Viquipèdia permet consultar tots els canvis que es fan en una entrada, i aquest és el de l'IP 193.33.2.243
Viquipèdia permet consultar tots els canvis que es fan en una entrada, i aquest és el que va fer la IP 193.33.2.243 (captura de Viquipèdia)

Si es consulta l'origen de la IP des de la qual s'ha modificat l'entrada --l'adreça 193.33.2.243--, apareix que el proveïdor d'internet és el Ministeri de Defensa, com ha denunciat l'usuari de Twitter SpainGovedits, que recull tots els canvis que es fan a la Viquipèdia des d'adreces governamentals.


Després d'aquesta modificació se n'han fet prop d'una desena més, fins que l'entrada ha quedat tal com estava dilluns. De moment...

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OInternet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut