Un home hipervacunat 217 cops contra la covid, sense efectes secundaris
Un infermer preparant una dosi de Moderna a Alemanya (Europa Press/Oliver Berg

Es vacuna 217 cops de la covid per vendre els certificats i l'acaba investigant la ciència

L'home no ha tingut cap efecte secundari per la hipervacunació, segons un estudi de la Universitat d'Erlangen-Nuremberg

RedaccióActualitzat

Un home alemany de 62 anys s'ha vacunat 217 vegades contra la covid i no té cap efecte secundari.

Una investigació de la Universitat d'Erlangen-Nuremberg, publicada per la revista The Lancet Infectious Diseases, explica que les vacunes van ser comprades i administrades de forma privada durant 29 mesos, i que l'home se les va començar a posar sense participar en cap estudi clínic i fent cas omís de les recomanacions nacionals de vacunació. 

L'home, de qui només se sap que és de la ciutat de Magdeburg però no se n'ha desvelat la identitat, no ha tingut cap efecte secundari malgrat estar hipervacunat, amb fins a 8 vacunes diferents contra la covid.

El 2022, la premsa alemanya va informar del seu cas. Aleshores, acumulava unes 90 vacunes anticovid i es va publicar que venia els certificats a persones antivacunes. 

La Fiscalia alemanya va començar a investigar l'home per frau, quan es va saber que s'havia administrat 130 vacunes en nou mesos. El mateix home va explicar que el nombre total de vacunes, totes d'ARN missatger, pujava a 217 i que se les havia posat al llarg de 29 mesos. 

Finalment, però, no es van presentar càrrecs penals contra ell.

Un home hipervacunat 217 cops contra la covid, sense efectes secundaris
Una persona és vacunada de la covid (Europa Press)

Kilian Schober, investigador del Departament de Microbiologia de la universitat alemanya, explica com l'home va consentir a fer-se l'estudi. 

"Ens vam assabentar del seu cas a través d'un article periodístic. Després ens hi vam posar en contacte i el vam convidar a sotmetre's a diverses proves a Erlangen. Estava molt interessat a fer-ho."


Hipervacunació sense efectes secundaris

L'investigador explica que estaven preocupats per l'estimulació excessiva del sistema immunitari amb la sobreexposició als antígens --es té constància oficial de 134 vacunes-- i van prendre-li mostres de sang quan l'home va insistir a rebre una altra vacuna durant l'estudi. 

"Vam poder utilitzar aquestes mostres per determinar exactament com reacciona el sistema immunològic a la vacuna. Temíem que les dosis repetides causessin fatiga a les cèl·lules, però no se n'ha trobat cap prova i no hi ha senyals que l'home s'hagi infectat mai del virus de la covid."

El fet que no s'hagin desencadenat efectes secundaris tot i la hipervacunació extraordinària indica, segons els investigadors, que aquests fàrmacs tenen un bon grau de tolerabilitat.

L'equip va informar que l'home presentava uns nivells considerablement més alts de cèl·lules immunitàries i anticossos contra el virus Sars-CoV-2 que no pas les persones que havien rebut només tres vacunes.

Tanmateix, no han pogut relacionar la hipervacunació amb el fet que no consti que l'home no s'hagi infectat mai del Sars-CoV-2. 

Per això els experts no avalen que una persona es vacuni tantes vegades com a estratègia per millorar la immunitat, i mantenen que la vacuna de tres dosis, juntament amb vacunes complementàries periòdiques per a grups vulnerables, és la millor opció. 

 

ARXIVAT A:
SalutVacunesCovid-19
Anar al contingut