Fer de professor es veu com una bona sortida laboral

Es disparen les sol·licituds per fer el Màster de Formació del Professorat de Secundària

S'han presentat més de 4.700 peticions per poc més de 1.800 places a les universitats catalanes, amb un augment del 58% comparat amb el curs passat

Actualitzat

6 de cada 10 estudiants que volien fer el màster universitari de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat no el podran fer.

El nombre de places és de 1.842 i s'han presentat més de 4.700 sol·licituds, un 58 per cent més que el curs passat.

Fa anys que l'interès per aquest màster va en augment, però aquest ha estat especial perquè molts joves ho han vist com una via per trobar feina en un moment de crisi, com ha dit a Catalunya Ràdio el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Josep Ribas:

"Com a conseqüència de la pandèmia, el sistema educatiu no universitari ha requerit reforços en el professorat i, per altra banda, ningú sap què passarà amb la situació laboral en aquest país."

 

Pugen les notes de tall

L'especialitat de Llengua i Literatura Catalana és la més demanada i també la que registra la nota de tall més alta, amb un 8,1 per al màster semipresencial que organitzen la UOC i la Universitat Pompeu Fabra.

Les altres dues especialitzacions més demanades són Geografia-Història i Biologia-Geologia, i totes les notes de tall han pujat una mitjana de mig punt respecte a l'any passat.

 

Preferència de filologia

A partir del curs que ve, els estudiants de Filologia Catalana tindran accés preferent al davant d'altres titulacions com Periodisme o Comunicació Audiovisual, que també es consideren aptes. "Estem determinant els titulats dels graus que tindran un accés no exclusiu, però preferent", diu el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Es tancarà així una queixa històrica dels estudiants de Filologia, que consideren injust accedir al màster en les mateixes condicions que els estudiants d'altres titulacions.

El màster de Formació del Professorat s'organitza de forma coordinada entre les 10 universitats catalanes que l'imparteixen i s'ofereixen un total de 18 especialitats.

Cada tres anys es revisa l'oferta i el nombre de places. L'última revisió es va fer l'any 2019 i va servir per augmentar el nombre de places i oferir-les en format semipresencial.

ARXIVAT A:
UniversitatEducació
Anar al contingut