ERC rebutja tancar "un acord a mitges" i demana unitat, transparència i lleialtat

Esquerra demana unitat, transparència i lleialtat per aconseguir un acord global d'investidura que permeti aixecar el 155

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana demana a Junts per Catalunya rigor i lleialtat per desbloquejar la investidura. La secretària general del partit, Marta Rovira, avisa que volen un acord global, que no generi falses expectatives.

 

"Fa falta més intel·ligència col·lectiva que mai i més unitat que mai, i això ha de ser un clam"

 

En la mateixa línia s'ha pronunciat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, des de la presó. Avui fa 100 dies que és a Estremera. Junqueras demana que es faci govern per "avançar nacionalment i socialment":


La número dos dels republicans ha estat clara en la seva intervenció en el consell nacional d'Esquerra, que arriba enmig de les negociacions entre els dos partits per trobar una sortida a la investidura.

 

Rovira diu que l'acord ha d'incloure: una investidura efectiva, un acord de govern amb un pla per a la legislatura i un reconeixement a la legitimitat de Puigdemont a Brussel·les.

"Perquè aquest acord sigui sòlid i ferm ha d'incloure un debat d'investidura i un acord d'investidura efectiva. Ha d'incloure la legitimitat del president Puigdemont a Brussel·les. Ha d'incloure un pla de legislatura tant al Parlament com al govern, amb un pla de govern. I ha d'incloure un pla de govern"

 

Esquerra no vol, per tant, un "pacte a mitges", com el que, a parer seu, va presentar Junts per Catalunya aquest divendres. La formació de Puigdemont va registrar una proposta de reforma de la llei del president per permetre la investidura telemàtica.

"No presentarem cap acord fins que sigui sòlid i ferm. No volem acords a mitges"

 

 

Rovira demana un acord "públic i transparent" i afegeix que és imprescindible aixecar el 155 com més aviat millor. Esquerra, diu, no preveu cap escenari que ho posi en risc.

 

"No ens podem permetre qualsevol altre escenari que no impliqui posar fi a l'article 155"

 

Tot i les diferències, la secretària general d'ERC es mostra convençuda que hi haurà acord final.

"Amb lleialtat, amb confiança i amb rigor, estic convençuda que en els propers dies podrem explicar alt i clar que continuarem avançant"

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut