Barcelona

Els lletrats del Parlament conclouen que el termini per a la investidura encara no corre

Si el bloqueig continua, diuen que el president del Parlament podria activar el rellotge del termini de dos mesos per a unes noves eleccions

RedaccióActualitzat

Pendents de les negociacions al Parlament per desencallar la investidura, aquest divendres al matí el lletrats de la cambra han fet públic l'informe en què conclouen que el calendari no ha començat a córrer després de l'ajornament del ple d'investidura per part de Roger Torrent.

El president de la cambra esperava els arguments jurídics per saber si el termini de dos mesos perquè la cambra es dissolgui automàticament i s'hagi d'anar a noves eleccions estava en marxa o no.

El principal argument que donen els lletrats per arribar a aquesta conclusió és que l'ajornament no va ser una "decisió deliberada", sinó conseqüència d'un "òrgan extern al Parlament". Els lletrats es refereixen al TC, que ha de resoldre el recurs del govern espanyol per impugnar la investidura de Carles Puigdemont.

Asseguren que mentre no hi hagi decisió, "es pot considerar suspès" el termini de 10 dies que diu el reglament de la cambra que han de passar entre el ple de constitució, que va ser el 18 de gener, i la primera votació d'investidura.

Aquest termini de 10 dies, doncs, ha quedat aturat fins que no es conegui la decisió del TC.

 

Torrent podria acabar activant el compte enrere

Si el bloqueig institucional continués després del dictamen del TC, els lletrats consideren que el president del Parlament podria activar el rellotge per a la convocatòria automàtica d'eleccions.

Si el president no el posés en marxa, transcorregut "un termini raonable", "es podria estudiar la possibilitat que els grups parlamentaris impulsessin aquest acte equivalent per mitjà dels instruments corresponents".

L'informe, de 16 pàgines, ja està en mans de Torrent, que ja l'ha pogut llegir, i dimarts serà abordat per la mesa del Parlament.

Informe jurídic dels terminis de la Investidura by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependènciaEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut