Rafael Catalá, aquest vespre, en un acte a València (EFE)
Rafael Catalá, aquest vespre, en un acte a València (EFE)
Barcelona

Catalá a Puigdemont: "Que deixi d'interposar els seus interessos als de Catalunya"

El secretari general dels populars catalans, Santi Rodríguez, acusa JxCat de voler "burlar" l'Estat per investir a distància Puigdemont

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, demana a Carles Puigdemont "que deixi d'interposar els seus interessos personals als de la societat catalana". En un acte a València, el ministre ha dit que confia que "els que tenen majoria al Parlament proposin una candidatura possible".

Catalá ha recalcat que "no és possible" fer una investidura d'"algú que està absent i còmodament fugit de la Justícia". Quan li han preguntat sobre la proposta de Junts per Catalunya de reformar la llei de presidència, el ministre de Justícia ha criticat que "no es pot investir algú que pretén que el representin en el debat d'investidura o que no té la dignitat de comparèixer davant la justícia per tenir una causa pendent". I ha afegit: "Si té la raó, els jutges d'Espanya, que és un estat de dret, li donaran i quedarà lliure de tota responsabilitat i si no la té haurà d'assumir la seva culpabilitat i responsabilitat".

 

 

Des de Catalunya, el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, afirma que Junts per Catalunya pretén "burlar" l'Estat per investir a distància Carles Puigdemont a través d'una reforma de la llei de Presidència. En un comunicat, Rodríguez subratlla que la proposta de JxCat "no es pot tramitar" perquè ha de ser adjudicada a una comissió que "no es pot constituir" mentre no hi hagi un nou executiu.

Els populars catalans demanaran per escrit al president del Parlament, Roger Torrent, que "faci respectar el reglament, les regles de joc" i no tramiti la proposta fins que no hi hagi govern. Rodríguez diu que, amb aquesta "maniobra", JxCat "continua en la línia de voler manipular les lleis per interès partidista i mantenir la confrontació amb l'Estat amb un procés ja fracassat".

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraPPEleccions 21DGovern empresonatJxCat
Anar al contingut