Barcelona

ERC no tanca la porta a cap pacte i reclama que el futur govern es decideixi només des de Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya no tanca cap porta de cara a possibles pactes electorals, així ho ha dit el seu president, Josep-Lluís Carod-Rovira. Per dur a terme les negociacions, la formació ha creat un comitè negociador integrat per deu persones i liderat pel mateix Carod. Segons ERC, CiU és qui ha de fer el primer pas en les negociacions, però no descarten fer trobades amb els altres partits mentre esperen el seu torn.

Actualitzat

Esquerra Republicana ha perdut dos diputats en aquestes eleccions però continua mantenint un paper central en les negociacions que comencen ara. Com la resta de formacions, aquest matí ha reunit la seva executiva per analitzar els resultats electorals i estudiar possibles pactes de govern. Els republicans no descarten, de moment, cap possibilitat. L'única condició que hi posen és que el futur govern de la Generalitat es decideixi només des de Catalunya.

Segons Josep-Lluís Carod-Rovira, i atès l'arc parlamentari sorgit dels comicis, el més lògic seria que fos CiU qui iniciés les converses. En aquest sentit, Carod ha explicat que el mateix Artur Mas li va confirmar ahir a la nit en una llarga conversa telefònica la seva determinació de reunir-se aquesta mateixa setmana amb Montilla i a començaments de la que ve amb el líder d'ERC.

Mentre aquesta reunió amb la federació nacionalista no arriba, però, els republicans no descarten trobades amb altres formacions, és a dir, amb el PSC i amb ICV-EUiA.

Per a aquests contactes, ERC ha nomenat un comitè negociador que estarà integrat pel president del Parlament, Ernest Benach, l'adjunt de la secretaria general del partit, Xavier Vendrell, i el responsable de política municipal, Jaume Oliveres.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut