Entra en vigor l'ampliació del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes (Pixabay)

Entra en vigor el permís de paternitat de 8 setmanes

El decret llei entra en vigor aquest dilluns amb l'objectiu d'ampliar-lo gradualment i que, el 2021, pare i mare tinguin el mateix temps de permís per la cura del nadó

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, 1 d'abril, entra en vigor l'ampliació del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes. El govern de Pedro Sánchez ho va aprovar per decret llei, amb la intenció de seguir ampliant-lo: a 12 setmanes, l'any que ve, i a 16 setmanes, el 2021.

Els pares dels nadons que neixin o siguin adoptats a partir de dilluns, tindran gairebé dos mesos de permís. Les dues primeres setmanes les hauran de gaudir al mateix temps que la mare i immediatament després del part o l'adopció, mentre que les sis setmanes restants les podran repartir durant els primers 12 mesos

Aquest increment del permís de paternitat té l'objectiu d'ampliar-se progressivament, per tal que, l'any 2021, els permisos dels dos progenitors siguin iguals i intransferibles. De la mateixa manera, se'n canviarà el nom a permisos de naixement, que inclou part o adopció i la cura del menor de 12 mesos.

Actualment, el permís de paternitat és independent del de maternitat i es pot compartir quan ho cedeix la mare.

 

 

L'ampliació del permís de paternitat a 8 setmanes tindrà un cost de 373 milions d'euros aquest any, dels quals 302 milions seran assumits per la Seguretat Social i els 71 milions restants per les empreses, ja que hauran de seguir pagant la cotització per contingències comunes del treballador durant el permís.

L'any passat es van tramitar 255.531 permisos de paternitat, el 3,44% menys que un any abans, als que la Seguretat Social va dedicar-hi 448,7 milions d'euros, un 12,19% més, pel fet que al juliol es van ampliar de 4 a 5 les setmanes de permís.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut