L'helicòpter dels bombers, en el moment de treure la víctima de la zona on l'han trobada (Bombers)

Mor l'home que van trobar semienterrat a la neu a Queralbs per una allau aquest diumenge

El Club d'Esports de Muntanya Cerdanyola, del qual la víctima era tresorer, ha informat aquest dilluns de la mort de l'excursionista

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha mort l'home rescatat en estat crític pels Bombers després de quedar atrapat per una allau de neu a Queralbs, al Ripollès, aquest diumenge.

La víctima era el tresorer del Club d'Esports de Muntanya Cerdanyola, que és qui ha comunicat la notícia:


L'avís el van rebre cap a la una del migdia d'aquest diumenge i, en arribar, van trobar l'home en estat de congelació. Després de fer-li maniobres de reanimació el van traslladar en helicòpter a l'Hospital de Bellvitge.

A la víctima el van haver d'extreure amb una grua per poder ser evacuada.


L'avís el va fer un grup d'excursionistes que feia la ruta des de Núria fins al refugi de Coma de Vaca, a Queralbs, pel camí dels Enginyers, i que ha vist el cos de l'home semienterrat a la neu en un canal.

En l'operatiu de rescat hi van participar dos helicòpters del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) amb base a Olot i la Seu d'Urgell, un per assistir la víctima i l'altre per traslladar-hi un metge del SEM, el Servei d'Emergències Mèdiques, que es va sumar als treballs d'evacuació. També efectius del cos de muntanya dels Mossos i del Grup Caní de Recerca.

Gossos del Grup Caní de Recerca han rastrejat la zona per si hi havia més persones atrapades (Bombers)

Els Bombers van explicar que, un cop han aconseguit monitoritzar l'home, se'l va extreure amb la grua de l'helicòpter que el va traslladar fins a un aparcament de Queralbs, on el van portar a l'altre helicòpter medicalitzat del SEM, que és el que el va portar en estat crític fins a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Es va descartar que hi hagués més víctimes a la neu, després que els bombers, ajudats per gossos rastrejadors, inspeccionessin el lloc. El servei meteorològic Meteocat va emetre diumenge un avís de risc groc per risc d'allaus a la zona on es va registrar aquest succés.

A la víctima l'han canviat d'helicòpter a Queralbs, on un de medicalitzat l'ha portat fins a l'Hospital de Bellvitge (ACN/ Ajuntament de Queralbs)

 

ARXIVAT A:
Bombers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut