El Hierro

Emergeixen a la superfície del mar taques verdes de sofre a menys de 3 quilòmetres de l'illa d'El Hierro

Dues noves erupcions volcàniques submarines al sud de l'illa d'El Hierro mantenen en alerta els científics. Les erupcions s'han produït a tres quilòmetres de la costa i a 750 metres de profunditat. Els científics van poder confirmar-les en aparèixer al mar dues taques de color verd, olor de sofre i peixos morts molt a prop de la costa. I no descarten que hi pugui haver alguna altra erupció volcànica. De moment, els veïns de La Restinga, al sud de l'illa, continuen sense poder tornar a casa seva.

RedaccióActualitzat
Les dues noves erupcions volcàniques submarines s'han detectat a prop del municipi de La Restinga. Cap a les set de la tarda d'aquest dimecres han aparegut a dues milles de la costa i a 750 metres de profunditat evidències d'aquestes erupcions, quan s'han vist dues taques de color verd al mar -que feien pudor de sofre- i també peixos morts. Els científics continuen molt pendents dels moviments del subsòl i estan analitzant les dades recollides, per preveure si hi pot haver una possible erupció en terra.

Mentrestant, els veïns de La Restinga evacuats han pogut tornar durant una breu estona a casa seva per recollir objectes personals, ja que no se sap quan podran ser-hi definitivament. Un grup de científics s'han reunit amb polítics per analitzar la situació, però no han volgut pronunciar-se sobre cap on anirà el fenomen.

Màxima alerta davant la possibilitat de noves explosions

El govern de les Canàries ha decretat l'alerta màxima. De moment han evacuat el mig miler de persones que viuen a la zona cap a la part alta i hi han prohibit la navegació per tal d'evitar riscos. El director general de Seguretat, Juan Manuel Santana, diu que l'activació del "semàfor vermell" és una mesura preventiva, tot i que això no evita la incertesa entre els habitants de l'illa. Santana ha explicat que l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha detectat vibracions que posen en evidència la possibilitat que hi hagi una altra explosió, que, en aquest cas, seria per terra i no submarina, com va passar aquest dilluns.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut