Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Hierro

A les Canàries hi ha un alt risc d'una erupció volcànica els pròxims 20 anys

Els experts en vulcanologia estudien aquests dies l'activitat sísmica a Hierro, on es redueixen les possibilitats d'una erupció volcànica imminent però on es manté la precaució i l'alerta groga. Els moviments sísmics que se succeeixen des de fa dies són a massa profunditat i no despertarien l'activitat volcànica de forma immediata, tot i que els científics avisen que és molt probable que en els pròxims anys entri en erupció algun volcà de les Canàries.

Actualitzat
Un dels científics del CSIC que aquests dies estudia sobre el terreny l'activitat sísmica de Hierro, Joan Martí, explica que ara mateix aquests moviments es registren a una profunditat d'entre 12 i 15 quilòmetres i afegeix que no hi ha probabilitat imminent d'erupció volcànica fins que aquesta activitat es desplaci més cap a la superfície.

Tot i això, les precaucions que van obligar a desallotjar una cinquantena de veïns dilluns a la nit encara continuen. Les autoritats mantenen activada l'alerta groga per si es produís una erupció que podria provocar la caiguda de grans blocs de roca de les muntanyes cap a les valls poblades de l'illa.

Els experts assenyalen que les possibilitat d'una erupció volcànica immediata són baixes però pronostiquen alguna activitat similar abans de 20 anys. Asseguren que el risc erupció volcànica en algun punt de l'arxipèlag en les pròximes dues dècades és molt elevat.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut