Wuhan

Els xinesos dubten del mercat d'animals vius de Wuhan com a origen del coronavirus

El mercat de Huanan, on hauria començat la pandèmia, està tancat perquè Pequín va ordenar desmantellar aquests espais, on es venien animals salvatges

Francesc CanalsActualitzat

El brot inicial de coronavirus, els primers casos, se situen en un mercat d'animals salvatges a Wuhan, un tipus de mercats molt populars a la Xina. Arran de la pandèmia, Pequín ha ordenat que es tanquin i es desmantellin aquests espais.

Ja al desembre va córrer entre alguns residents a la zona zero del coronavirus que en el mercat d'animals vius de Huanan hi ha un virus infecciós. Les autoritats el van tancar l'u de gener. Serà assenyalat com l'origen del brot de coronavirus en passar dels animals als humans, per proximitat.

Ara, el mercat està desmantellat. La vida ha desaparegut d'aquestes instal·lacions situades en un barri modern, al costat de l'estació. No hi ha una ànima, tot segellat per les tanques que imposen el confinament.

A l'àrea comercial de Huanan s'hi concentren altra mena de mercats
A l'àrea comercial de Huanan s'hi concentren altra mena de mercats

 

La policia vigila a cada cantonada tot moviment en aquesta àrea comercial de Huanan on s'hi concentren altres mercats. En Li, majorista del mercat de fruita de Huanan, entén el tancament:

"Crec que el mercat d'animals vius ha de ser prohibit. Molts amics meus m'han dit que el sabor dels animals salvatges no és més bo que el dels animals de granja. És només una cosa que es fa per presumir."

 

Que en una Xina cada cop més desenvolupada hi hagi consciència que el mercat de bestioles salvatges és cosa de nou rics i pur maltractament animal no vol dir que als voltants de Huanan, i a la resta del país, s'accepti que hagi estat l'origen del brot, com deixa clar la He, veïna de Huanan:

"Penso que l'origen del brot no és el mercat. He sentit que l'origen pot ser als Estats Units. Se sospita d'aquells jocs militars de l'octubre."

Celebrats a Wuhan, una mena de jocs olímpics entre exèrcits. Aquí, l'equip militar nord-americà hauria dut el coronavirus a la Xina, diu el rumor àmpliament difós a les xarxes xineses. Pequín va arribar a exigir explicacions a Washington sobre un possible origen nord-americà del coronavirus.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut