Barcelona

Els sindicats presenten el preavís de vaga general dos dies abans que el Congrés aprovi la reforma laboral

Comissions Obreres i la UGT han presentat el preavís de vaga general del 29 de setembre contra la reforma laboral del govern espanyol. El preavís és l'últim tràmit que es fa a tot l'Estat per convocar l'aturada. Els secretaris generals de Comissions Obreres i la UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, respectivament, ho han fet a les 9 del matí a la Conselleria de Treball. Més tard ho han fet també els líders sindicals Ignacio Fernández Toxo per Comissions Obreres i Cándido Méndez per la UGT al Ministeri de Treball. La presentació del preavís s'ha fet dos dies abans que la reforma laboral s'aprovi, definitivament, al Congrés dels Diputats.

Actualitzat
Els sindicats Comissions Obreres i UGT ja han presentat el preavís de vaga general pel 29 d'aquest mes, dos dies abans que la reforma laboral s'aprovi, definitivament, al Congrés dels Diputats.

El líder de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha dit que ara "el govern té l'oportunitat de no aprovar al Congrés la reforma laboral, derogar el decret i, segurament, la vaga del 29 no serà necessària".

El secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el de la UGT, Josep Maria Àlvarez, l'han presentat a la Conselleria de Treball. Més tard, a Madrid, els líders sindicals Ignacio Fernández Toxo per Comissions Obreres i Cándido Méndez per la UGT han fet el mateix tràmit al Ministeri de Treball.

El 29 de setembre

La vaga està convocada pel 29 de setembre, 20 dies després que el Congrés dels Diputats aprovi el decret de la reforma laboral.

Les enquestes apunten que només el 26% dels treballadors faran vaga, però els sindicats insisteixen que encara els queda prou temps per explicar-los la necessitat de la mobilització. Les associacions de treballadors creuen que seran capaces de paralitzar el país a final de mes.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut