Barcelona

Els sindicats dels Mossos defensen la dura actuació dels agents amb els anti-Bolonya

Els sindicats majoritaris dels Mossos d'Esquadra han defensat la polèmica intervenció dels agents durant els aldarulls provocats pels estudiants anti-Bolonya aquesta setmana a Barcelona. Segons afirmen, els agents que van carregar contra els manifestants complien ordres, i han criticat la falta de suport dels seus comandaments polítics. La reacció dels sindicats arriba el dia després que el conseller d'Interior, Joan Saura, va explicar que demanarà una investigació per depurar responsabilitats. Els representants dels Mossos també han demanat la dimissió del director de la policia, Rafael Olmos.

Actualitzat
Segons els representants sindicals del cos dels Mossos d'Esquadra, l'actuació policial durant la revolta anti-Bolonya d'aquest dijous a Barcelona va ser la correcta i proporcionada tenint en compte que alguns manifestants anaven armats amb pals de ferro i llançaven pedres.

Els sindicats asseguren que després de la manifestació no s'han vist defensats pels responsables dels Mossos ni pel conseller d'Interior, que després dels incidents va admetre "errors" i va anunciar una investigació per aclarir els fets.

El Sindicat de Policies de Catalunya argumenta que quan hi ha una manifestació que posa en perill els policies, l'encarregat de donar l'ordre de carregar és un responsable polític o un comandament policial. Per tant, per depurar responsabilitats demana la dimissió del director general de la policia, Rafael Olmos.

Pel que fa a les protestes de periodistes i fotògrafs, els sindicats lamenten la presència d'informadors ferits i recorden que també hi va haver una quarantena d'agents lesionats.
Anar al contingut