Els regals més buscats de Nadal: triomfen les joguines virals de TikTok i tornen els noranta

L'univers de joguines que has de cuidar, com ara hologrames que reaccionen al moviment, encapçalen les llistes. Els jocs de taula es mantenen, amb una demanda cada cop més adulta.

Enllaç a altres textos de l'autor Cèlia Forment i Bori

Cèlia Forment i Bori

Periodista de la secció de Societat de Catalunya Ràdio

@celiaforment
Actualitzat

La Nancy Aitana, un laboratori de bolígrafs o el laberint Perplexus són alguns dels regals estrella de la campanya de Nadal. Les joguines omplen la carta als Reis, on sempre hi ha lloc per als clàssics com Lego, Playmobil o els jocs de taula. Aquest any, a més, s'ha notat l'efecte xarxes: les joguines que s'han fet virals a TikTok i YouTube són als rànquings de les més buscades.

Encapçalant les llistes hi ha la Nancy Aitana, una versió renovada de la nina més clàssica de Famosa com a homenatge a la cantant de Sant Climent de Llobregat, que abans de Nadal ja s'havia esgotat a les plataformes. És la primera versió de Nancy amb els cabells curts, castanys i amb serrell, i vesteix amb la roba que l'artista porta al videoclip "Las babys".

La Nancy Aitana dispara les vendes i es converteix en la nina preferida de Nadal

Fa la competència a Barbie, un altre dels ítems més venuts després del fenomen que es va desfermar amb l'estrena de la pel·lícula a l'estiu. El fabricant de la nina, Mattel, assegura que a escala mundial les vendes se situen 10 punts per sobre de la resta de nines.

A dalt de tots dels rànquings, una joguina inesperada, que prové del fenomen de les xarxes socials. Cookeez Makery, el forn màgic que fabrica un peluix. El resultat final és una joguina que fa l'olor de les postres que t'han tocat, està calent i a més emet sons.

Alba Closa, de la botiga JAC de l'Eixample de Barcelona, s'ha trobat amb clients que "ja venen amb la idea concreta del regal que volen perquè les han vist en vídeos de TikTok". "El forn és senzillament una massa per donar-li forma que es converteix en un peluix. És més curiós que graciós", explica.

@aquisandrax ?El juguete MAS VIRAL ? HORNO que FABRICA PELUCHE?? caliente y con olor a recién horneado??#fyp #parati #juguetes #greenscreenvideo ? sonido original - ?Aquí Sandra?


També ha triomfat el laberint 3D Spin Masters Perplexus, que combina un trencaclosques esfera amb la destresa manual. O el laboratori per personalitzar bolígrafs de Clementoni. I un segon laboratori per crear adhesius en 3D. Laia Gausach, responsable de comunicació de DRIM, explica que són dos jocs de treballs manuals que s'han esgotat "contra tot pronòstic, perquè habitualment les joguines que s'esgoten són les que es vinculen a llicències de moda.

Torna l'univers de joguines que has de cuidar

Els Furbys, de Hasbro, una de les joguines més populars dels anys noranta, ha tornat a ser de les més buscades dues dècades després. Entra dins l'univers de joguines que has de cuidar, un sector que ha crescut exponencialment aquest Nadal.

Gausach destaca Bitzzi, "una mascota interactiva que ha tingut molt d'èxit en forma d'holograma que reacciona al tacte". S'ha de cuidar perquè evolucioni de nadó a adult, com passa amb altres mascotes, com pot ser Tamagotchi, però a diferència de les altres traspassa la pantalla i respon al moviment.

Els jocs de taula, més enllà dels infants

Els clàssics no desapareixen de la llista de desitjos. Els Legos de l'univers Star Wars són dels que tenen més demanda, així com la comissaria i la presó o el camp de futbol de PlayMobil, el desafiament de T-Rex de Hot Weels o la plastilina de Play-Doh.

I els jocs de taula es mantenen per als més petits i cada vegada per a més adults. Esther Hierro, directora de Jocs i Joguines d'Abacus, diu que són "el regal estrella", i ha detectat que aproximadament "entre un 20 i un 30% de la campanya de Nadal són regals pels "kidult", és a dir, aquelles persones que ballen entre la joventut i l'etapa adulta.

@notoriousstunt a champion has been crowned #catan #christmaseve ? Oh No - Kreepa

Aquestes són algunes les joguines més buscades, però les opcions per demanar als Reis són infinites... sempre que hàgiu fet bondat!

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials InternetNadal
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut