Un dels quioscos que queden a Barcelona
Un dels quioscos que queden a Barcelona

Els quioscos de Barcelona podran vendre cafè i menjar per emportar

L'Ajuntament completa la regulació amb un nou plec de condicions que també permetrà horaris més flexibles i dedicar menys espai a la premsa

Els quioscos de Barcelona podran incorporar nous productes, com cafè o menjar envasat per emportar, que fins ara no podien vendre. El menjar no es podrà manipular ni consumir en el quiosc.

L'Ajuntament va començar a l'estiu la reconversió d'aquests negocis que estan "en una situació molt precària", en paraules del regidor de Presidència, Jordi Martí, amb l'objectiu de "garantir una mínima activitat per a la seva subsistència". Es va permetre, per exemple, instal·lar-hi caixers automàtics o antenes 5G.

Ara es fa un pas més i la comissió municipal d'Economia i Hisenda aprovarà dimecres que ve la modificació del plec que regula la concessió dels prop de tres-cents quioscos que queden a Barcelona, per desplegar les millores i canvis pactats amb el sector.

Menys espai obligatori per a premsa

L'objectiu dels canvis és anar cap a un model "més sostenible i viable econòmicament" mantenint la venda de publicacions com a "activitat principal", segons l'Ajuntament.

L'espai que han d'ocupar els diaris i les revistes als quioscos passa del 80% a un 51%, com a mínim. La resta d'espai es pot destinar a la venda d'altres productes i el màxim permès per als souvenirs és del 20%.

Diaris i revistes hauran d'ocupar, com a mínim, el 51% de l'espai (CCMA)

Pel que fa als horaris, es redueix l'obligació d'obertura diària. Fins ara, havien d'estar oberts des de les vuit del matí fins a les tres de la tarda i ara n'hi haurà prou si obren entre les 9 i les 14 hores.

Els quioscos també podran oferir serveis promoguts per l'Ajuntament, d'atenció social de proximitat. Un exemple és la xarxa de seguiment del programa Vincles, destinat a reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar.

Les noves condicions entraran en vigor després d'un període d'exposició pública de 20 dies i quan es publiqui al BOPB i seran vigents fins al 2031 i a partir de llavors, Martí diu que s'haurà de fer una "reflexió" per "plantejar els canvis que siguin necessaris".

Els onze quioscos de la Rambla queden al marge d'aquests canvis perquè estan regulats per una llicència específica i es tramitaran pròximament.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióAjuntament de Barcelona
Anar al contingut