Els pisos pugen un 2,3% al segon trimestre, el del confinament per la Covid
Un bloc de pisos a Barcelona

Els pisos pugen un 2,3% al segon trimestre, el del confinament per la Covid

S'espera que els preus es frenin encara més i hi podria haver fins i tot una caiguda, segons els portals de venda

Actualitzat

Els pisos encara pugen, però menys.

En un context marcat per la pandèmia, les dades oficials del segon trimestre de l'any confirmen que els preus de compra s'han frenat, una tendència que ja s'apuntava i que es podria fer encara més evident els pròxims mesos, segons creu el sector. Durant el confinament, tot va quedar aturat, però encara s'han venut pisos.

Segons l'INE, el preu de l'habitatge a Catalunya ha pujat un 2,3% si comparem el segon trimestre d'aquest any amb el de l'any passat. És una pujada moderada, si ho comparem amb els últims anys, la més baixa des del primer trimestre del 2015

Entre abril i juny, la pujada ha estat del 0,5%.

 

Variació del preu de l'habitatge a Catalunya, fins al segon trimestre de 2020
Variació del preu de l'habitatge a Catalunya, fins al segon trimestre de 2020


Diferències entre nous i vells

En el cas de la vivenda nova, la que menys es ven, es va abaratir un 1,8%, però si ho comparem amb el mateix període de l'any anterior, els preus encara s'enfilen un 7,2%.

Si ens fixem en l'habitatge de segona mà, els preus es continuen frenant de manera notable. Encara han pujat un 0,8% en relació amb el primer trimestre i un 1,8% en relació amb el segon trimestre de l'any passat, és a dir, molt menys que en l'habitatge de nova construcció


Espanya

Al conjunt de l'Estat, els preus han pujat un 0,1% respecte al primer trimestre i un 2,1% respecte al segon trimestre de l'any passat.

L'habitatge nou va baixar un 2,2% el segon trimestre respecte al primer, mentre que l'habitatge de segona mà va pujar un 0,5%. Si ho comparem amb el segon trimestre de l'any passat, els pisos nous es van encarir un 4,2% i els de segona mà un 1,8%, la pujada més moderada dels últims cinc anys.

Des del portal Fotocasa, pensen que "la moderació de preus continuarà durant el 2020" i és "possible" que als pròxims mesos l'INE reculli la primera caiguda de preus, segons la directora de Comunicació, Anaïs López.

Coincideix amb Ferran Font, cap d'Estudis de Pisos.com, que també creu que es tracta d'una tendència i que "la situació del coronavirus no està afectant directament".

El portal Idealista també preveu futures caigudes dels preus, però menys significatives del que s'esperava, per les ajudes europees i el finançament barat.

ARXIVAT A:
Mercat immobiliari
Anar al contingut