Pla general del president de la Generalitat, Quim Torra,  a l'hemicicle amb llaços grocs darrere seu (ACN)
Pla general del president de la Generalitat, Quim Torra, a l'hemicicle amb llaços grocs darrere seu (ACN)

Fiscalia es querellarà amb Torra per desobediència per no retirar els llaços a temps

RedaccióActualitzat

La Fiscalia General de l'Estat ordena a la Fiscalia Superior de Catalunya que es querelli amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència per no haver retirat els símbols del balcó de la Generalitat en el termini que li havia marcat la Junta Electoral Central.

En una nota la Fiscalia diu que un cop "tingui coneixement de totes les actuacions, es procedeixi a exercir accions penals, interposant la querella corresponent".

 

Aquest matí, la Generalitat ha tret la pancarta que hi havia al balcó del Palau quan faltaven menys de tres hores perquè s'acabés el termini que va donar la Junta Electoral Central als Mossos per retirar el que considera "símbols partidistes" en període electoral.

Els primers a retirar el llaç blanc aquest matí ha estat el Departament d'Economia. La resta de departaments han retirat els símbols al llarg del matí.

En un comunicat, Torra ha anunciat un recurs i una querella per un presumpte delicte de prevaricació de la Junta Electoral Central. També ha convidat els ciutadans a penjar llaços i estelades als seus balcons.

 

Reacció de La Moncloa

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha reaccionat aquest divendres davant la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, de retirar els llaços i els símbols dels edificis de la Generalitat.

Segons Celaá, "és el que cal fer i el que hauria hagut de fer des del dia 1".

"El que està fent Torra és obeir la resolució de la Junta Electoral Central (JEC)"

 

També ha apuntat que el seu executiu "respecta" el dret del president de la Generalitat de recórrer al Tribunal Constitucional l'ordre de la JEC de retirar llaços grocs i símbols que considera "partidistes", però ha defensat l'actuació de l'àrbitre electoral que "regeix la neutralitat política".

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraGeneralitat de CatalunyaEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut