El president de FERCA, Xavier Carulla, aquest dilluns a PIMEC durant la presentació d'un estudi sobre la situació del sector dels instal·ladors…
El president de FERCA, Xavier Carulla, aquest dilluns a PIMEC durant la presentació d'un estudi sobre la situació del sector dels instal·ladors a Catalunya.
Barcelona

Els instal·ladors denuncien que els deuen més de 260 milions d'euros

El sector dels instal·ladors de Catalunya ha denunciat un deute de 262 milions d'euros en concepte de factures no cobrades. Ho ha comunicat a través de FERCA, una federació que aglutina més de la meitat de pimes catalanes d'instaladors.

RedaccióActualitzat
La federació ha calculat que aquesta morositat, que qualifica d'"agònica", ascendeix a una mitjana de 80.000 euros per empresa. L'origen de més de la meitat d'aquests deutes són els contractes amb promotors immobiliaris i el sector públic, segons un estudi presentat a PIMEC aquest dilluns.

En relació a l'origen del deute, el cap de FERCA, Vicenç Iborra, ha declarat que no esperen recuperar la part provinent de l'empresa privada, ja que en molts casos els promotors han entrat en concurs de creditors. Tot i això, manté esperances pel que fa al sector públic, malgrat que es tem que quan algú pugui cobrar "ja hagi tancat l'empresa".

El sector demana un compliment estricte dels terminis de pagament, fixats entre 40 i 75 dies. També es demana una major regulació del mercat, prohibint que es faci la certificació de final d'obra sense que s'acrediti abans el pagament íntegre de les factures.
Anar al contingut