"Motomami" de Rosalía va ser considerat el millor àlbum de l'any en l'última edició dels Grammy Llatins (ACN)
"Motomami" de Rosalía va ser considerat el millor àlbum de l'any en l'última edició dels Grammy Llatins (ACN)

Els Grammy Llatins es faran a Andalusia en la primera edició fora dels Estats Units

Encara no està confirmat a quina ciutat es farà l'entrega de premis, mentre Sevilla i Granada es postulen per ser l'escollida

RedaccióActualitzat

La cerimònia d'entrega dels premis Grammy Llatins 2023 se celebrarà a Andalusia el mes de novembre. Serà la primera vegada que la gala surt dels Estats Units, on fins ara s'ha celebrat en ciutats com Los Angeles, Miami, Houston, Las Vegas i Nova York. 

El president de la Junta, Juanma Moreno, ho ha anunciat aquest dimecres després de reunir-se amb el conseller delegat de l'Acadèmia Llatina de Gravació, Manuel Abud.

Serà el primer cop en prop de 25 anys que la gala tindrà lloc fora dels Estats Units, com ha remarcat Moreno:

"Puc anunciar-vos amb molta satisfacció i orgull que Andalusia serà seu dels Grammy Llatins i és la primera vegada que l'esdeveniment surt dels Estats Units".

Durant la setmana dels Grammy, es faran nou esdeveniments en una única ciutat. A més de l'entrega de premis, l'Acadèmia Llatina de Gravació organitzarà a Andalusia dos concerts anuals entre aquest any i el 2025.

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, amb el conseller delegat de l'Acadèmia Llatina de Gravació, Manuel Abud
El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, amb el conseller delegat de l'Acadèmia Llatina de Gravació, Manuel Abud (Europa Press / Eduardo Briones)

No està confirmada la ciutat en què tindrà lloc els premis

La ciutat on se celebrarà la gala d'entrega dels premis encara no s'ha confirmat, però molts apunten que l'escollida serà Sevilla.

L'alcalde de la capital, Antonio Muñoz, ha fet una piulada afirmant que "Sevilla està preparada" per acollir els Grammy Llatins:


Manuel Abud ha confirmat que estaven considerant Sevilla com "ciutat seu per la 24ª entrega anual de Latin Grammy", però matisa que segueixen treballant tots els detalls de producció amb els seus socis "Televisa Univisión".

Altres ciutats, com Granada, també sol·liciten la celebració dels Grammy Latins 2023. L'alcalde, Francisco Cuenca, a més de demanar al govern andalús la celebració en els pròxims anys de la gala dels Premis Goya, també ho ha fet amb els Grammy: "pensi en Granada seriosament i ofereixi una oportunitat a altres capitals més enllà de Màlaga o Sevilla".
 

Un impacte econòmic de 500 milions fins al 2025

El Govern d'Andalusia aportarà més de 12 milions d'euros i l'any 2024 i 2025 serà de 3 milions anuals.

L'Acadèmia invertirà aquestes aportacions en l'organització d'esdeveniments i en activitats complementàries com iniciatives escolars i beques formatives.

Segons la Junta, la celebració dels Grammy Llatins suposarà un impacte econòmic de 300 milions d'euros i un total de 500 milions comptant els esdeveniments programats l'any 2024 i 2025.

ARXIVAT A:
MúsicaAndalusia
Anar al contingut