Els CDR entren a la Model per reclamar la llibertat dels independentistes presos

Diuen que aquest espai "ha estat i serà un símbol de la resistència republicana"

RedaccióActualitzat

Un grup de persones, membres dels CDR i de sindicats d'estudiants, han entrat aquest dissabte a l'edifici històric de la presó Model de Barcelona.

Just una hora abans que comencés la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, els CDR han obert la Model. Molts dels manifestants que s'havien acostat a la convocatòria han pogut entrat a l'edifici de la presó.

De moment, els CDR han passat la nit després d'un sopar popular.

Al vespre, després de la manifestació, el president Quim Torra s'ha acostat a la presó Model, acompanyat per la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. L'han rebut amb crits de "ni un pas enrere":


 

 

És un acte difós a través de les xarxes socials i que els Comitès de Defensa del Referèndum qualifiquen com "la presa de la nostra Bastilla":


Diverses seccions locals dels CDR s'han sumat a la protesta a Barcelona:



L'acció coincideix amb l'aniversari de la presa de la Bastilla, a París, el 14 de juliol de 1798, símbol i inici de la Revolució Francesa.

 

 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans també s'han sumat a l'acció:


A més, exigeixen "una república" i adverteixen que no es conformen amb "les molles" i que volen el "pa sencer". Diuen que aquest espai "ha estat i serà un símbol de la resistència republicana".
ARXIVAT A:
Procés catalàCDRGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut