La Tarraco Arena, plena de castellers.
La Tarraco Arena, plena de castellers.
Tarragona

Els Castellers de Vilafranca carreguen la torre de vuit per no deixar escapar la Vella al a tercera ronda

Els Castellers de Vilafranca han aconseguit la bèstia indomable pels pèls i constata que hi ha concurs.

La Vella ha carregat el 3 de 10 fm després de 14 anys

Dos 4 de 9fa, un 5 de 9 i el 9 de 8 de la Jove de Tarragona han estat el plats forts de l'inici del concurs.

Joan Raventós RafecasActualitzat

Dia gran de l'agenda castellera. Les millors colles es troben a la Tarraco Arena Plaça per disputar el 25è Concurs de Castells. Ofereixen les millors construccions al llarg de cinc rondes, de les quals només les tres millors serviran per a la classificació final.

A les deu, ben puntuals, les colles han començat les seves actuacions. Dos 4 de 9fa, un 5 de 9 i el 9 de 8 de la Jove de Tarragona han estat el plats forts de l'inici del concurs. A la segona ronda ha destacat el 3 de 10 fm que la Vella ha carregat després de 14 anys.

La tercera ronda ha començat bé per als Castellers de la Vila de Gràcia, que han descarregat el 3 de 8 a, i per als Nens del Vendrell, que han completat el 4 de 8. Els Xiquets de Reus han desmuntat el 2 de 8 f. I els Castellers de Sabadell han fet història en carregar el seu primer 3 de 9 amb folre.

L'esperit del concurs ha viscut un altre capítol amb la Vella de Valls, que ha intentat el 2 de 8. Se'n diu la bèstia indomable, d'aquest castell, però els de la capital de l'Alt Camp l'han fet seva. Els segons han aguantat el tipus fins ben entrada l'enxaneta i quan començava el descens, els segons han cedit però no la colla, que té molt clar que va a totes.

La Joves de Valls s'ha posat el quatre entre cella i cella i l'han tornat a intentar en tercera ronda. Abans que sonessin gralles han desmuntat el peu per tornar-lo a col·locar amb més precisió. El castell pujava segur, però el tronc no ho ha vist clar i els vallencs han tornat a desmuntar l'intent de quatre.

El concurs ha continuat amb els Castellers de Barcelona descarregant el 3 de 9 amb folre. Però la batalla barcelonina a la tercera ronda l'han plantejada els Castellers de Sants, que han intentat per primer cop a la seva història el 2 de 9 fm. El castell, però, ha quedat en intent en trencar-se amb dosos col·locats. La torre també era el cavall de batalla dels Xiquets de Tarragona, que l'han tornat a intentar amb més sort, perquè han anat més ràpid i l'han aconseguit carregar.

En aquesta ronda ha estat quan els Castellers de Vilafranca han hagut d'arriscar per no deixar marxar la Vella i ha optat per tirar la torre de vuit. Els verds han amansit la bèstia indomable durant la carregada, però just fer l'aleta, el castell ha patit una rebrincada fatal a dosos. I ha fet llenya., però els situa a la lluita pel títol.

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut