Vista aèria de l'entorn del Castell de Queralt, amb grans zones cremades pel foc (ACN/Quim Vallès)
Vista aèria de l'entorn del castell de Queralt, amb grans zones cremades pel foc (ACN/Quim Vallès)
Santa Coloma de Queralt

Els Bombers extingeixen l'incendi de Santa Coloma de Queralt, 26 dies després

El foc declarat la setmana passada a la Pobla de Massaluca també s'ha donat per extingit aquest dijous

RedaccióActualitzat

Gairebé un mes han trigat els Bombers a donar per extingit l'incendi forestal de Santa Coloma de Queralt, quan han passat 26 dies des que va començar a cremar i després de la participació de 632 dotacions.

El problema han estat les múltiples revifalles que hi ha hagut els darrers dies, afavorides per les altes temperatures. El perímetre cremat d'aquest foc té una longitud de 40 km, i ha afectat 1.657 hectàrees.

El foc, que va cremar entre les comarques de la Conca de Barberà i l'Anoia que es va iniciar el passat 24 de juliol a Santa Coloma de Queralt. Aquell dia, un foc de sembrat als marges de la carretera C-241d es propagava a gran velocitat per massa forestal, convertint-se en l'incendi més gran d'aquest any a Catalunya.

En total, el perímetre de l'incendi ha afectat sis municipis de les dues comarques: Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Les Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils. Durant gairebé un mes s'han mobilitzat 632 dotacions dels Bombers i s'ha treballat en desenes de revifalles que en els darrers dies han estat afavorides per l'onada de calor. Els Agents Rurals encara n'estan investigant les causes.


Extingit el foc de la Pobla de Massaluca

D'altra banda, aquest dijous al matí, els Bombers han donat també per extingit l'incendi forestal de la Pobla de Massaluca, quan fa una setmana que es va declarar. Segons els Agents Rurals, la superfície afectada és de 70,60 hectàrees, totes al terme municipal de la Pobla, i se'n continuen investigant les causes.

Al llarg d'aquesta setmana, fins a 120 dotacions de Bombers de la Generalitat han treballat en les tasques d'extinció. Des de diumenge passat que no es detectaven punts calents de l'incendi.

Els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) han vigilat la zona, primer per l'onada de calor i durant l'episodi de vent de mestral que se l'ha seguit.

El foc va obligar a desallotjar el càmping Port Massaluca i una explotació agrària al santuari de Faió (Baix Aragó - Casp).

 

Una senyal cremada per l'incendi a La Pobla de Massaluca (ACN/Anna Ferràs)
ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut