Els Armilles Grogues tornen a convertir el centre de París en un camp de batalla
Protestes dels Armilles Grogues a París (Reuters)
París

Els Armilles Grogues tornen a convertir el centre de París en un camp de batalla

El moviment ha endurit la protesta en el 18è dissabte de mobilitzacions consecutiu

RedaccióActualitzat

El moviment dels Armilles Grogues ha tornat aquest dissabte als carrers de París. I han tornat les escenes de violència que no es veien des de les primeres concentracions, el novembre i desembre passats.

 

 

És el 18è dissabte de mobilització consecutiu per protestar contra la política econòmica del govern d'Emmanuel Macron.

Hi ha una voluntat de refer-se del descens progressiu de participants després de quatre mesos de revolta. La jornada coincideix amb el final de l'anomenat Debat Nacional organitzat pel govern arreu del país per canalitzar la còlera i fer emergir propostes.

 

 

El centre de París s'ha convertit des de bon matí en un camp de batalla. Els Armilles Grogues han deixat clara la seva determinació, atacant un camió de la gendarmeria, aixecant barricades i cremant contenidors. Els manifestants han cridat eslògans anticapitalistes contra el president, Emmanuel Macron, i les seves reformes socials i fiscals.

 

 

Moltes elegants boutiques dels Camps Elisis i alguns restaurants han acabat destrossats per grups d'encaputxats, emmascarats i vestits de negre. La policia ha intentat dispersar els violents amb gasos lacrimògens i canons d'aigua i ha fet un centenar de detencions.

 

 

No se sap si relacionat amb la protesta, s'ha declarat un incendi en un immoble a prop dels Camps Elisis. Els bombers l'han evacuat. Almenys hi ha hagut onze ferits.

El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ha denunciat l'acció de "professionals de la destrossa i el desordre" i ha demanat al prefecte de la policia una resposta ferma.

 

 

El primer ministre, Édouard Philippe, ha qualificat d'"inacceptables" les violències d'aquest dissabte i ha afirmat que els que la disculpen o l'encoratgen en són còmplices.

 

ARXIVAT A:
Armilles Grogues
Anar al contingut