Madrid

Els ajuntaments rebran 8.000 milions d'euros per crear 200.000 llocs de treball

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret llei per a la creació d'un fons d'inversió municipal que servirà per realitzar actuacions urgents que siguin especialment generadores d'ocupació. Així, aquest fons, dotat amb 8.000 milions d'euros, es preveu que serveixi per crear 200.000 llocs de treball. Segons ha explicat el ministre d'Economia, Pedro Solbes, aquest fons només finançarà obres de nova planificació i d'execució immediata, és a dir, que no estiguin previstes en els pressupostos de 2009. Solbes ha afegit que, en l'adjudicació dels contractes, els ajuntaments valoraran les ofertes que més ocupació generin i exigiran que el personal contractat es trobi a l'atur.

Actualitzat
El govern central ha donat llum verda a un total d'inversió pública d'11.000 milions d'euros, dels quals 8.000 correspondran al fons municipal per a obres noves que generin ocupació.

Les actuacions que podran finançar-se a través d'aquest nou fons seran aquelles que suposin l'adequació d'entorns públics urbans, millora d'equipaments i infraestructures de serveis bàsics, com ara xarxes viàries, sanejament, enllumenat i telecomunicacions. També es finançaran obres de rehabilitació o millora d'edificis i equipaments socials, sanitaris, educatius, culturals i esportius.

Altres actuacions seran les dirigides a protegir el medi ambient, impulsar l'estalvi i l'eficiència energètica, per suprimir barreres arquitectòniques, conservar el patrimoni municipal, el tractament d'aigües residuals, etc.

El fons es repartirà entre els municipis en funció de la seva població total i els consistoris podran presentar les sol·licituds de finançament dels seus projectes entre el 10 de desembre de 2008 i el 24 de gener de 2009, a través del web del Ministeri d'Administracions Públiques.
Anar al contingut