Roba del caçador detingut i l'escopeta amb què presumptament hauria matat dos agents rurals, a Aspa
Roba del caçador detingut i l'escopeta amb què presumptament hauria matat dos agents rurals, a Aspa
Barcelona

Els agents rurals faran controls de caça armats, amb armilles i en grups de tres

Són mesures provisionals que es posaran en marxa a partir de divendres

RedaccióActualitzat

Des de divendres, els agents rurals que facin inspeccions de caça aniran armats, amb armilles antibales i en grups de tres. La conselleria d'Agricultura ha informat els gairebé 500 integrants del cos d'aquestes mesures, que arriben després de la mort, dissabte passat, de dos guardes a Aspa, al Segrià.

Aquestes mesures de seguretat són excepcionals i provisionals. Agricultura continuarà negociant amb el cos les mesures definitives però, mentrestant, els dota amb instruments semblants als de les patrulles antifurtius, que porten armilla i una carrabina.

La possibilitat d'anar armats ja es va plantejar en una reunió amb sindicats i associacions professionals del cos. Aleshores es va comentar que només alguns grups portessin armes. La llei dels Agents Rurals és del 2003, però no se n'ha desenvolupat el reglament sobre l'ús d'armes.

A la trobada també va sortir la possibilitat que els agents portin càmeres i eines com aerosols d'autodefensa.

El jutge va ordenar presó provisional per al caçador detingut per la mort dels agents rurals. El cas ha obert el debat sobre els controls per obtenir el permís d'armes i també va posar damunt la taula les reivindicacions que el cos arrossega de fa anys.

Anar al contingut