Hi ha més de 2.000 metres quadrats de recorregut (Harry Potter: The Exhibition)

Els set imprescindibles de l'exposició de Harry Potter

Hi ha més de 2.000 metres quadrats d'univers màgic per recórrer durant una hora i mitja, però si voleu anar per feina, aquests són els racons que no us podeu perdre

Actualitzat

Si aquests dies sortiu a fer un volt pel Port Vell de Barcelona, veureu que una carpa immensa vesteix el Pla de Miquel Tarradell. S'hi estarà uns quants mesos, com a mínim fins a l'abril, i si hi entreu comprovareu que la immensitat de l'embolcall no és res comparada amb el que s'hi amaga a dins: varetes a dojo, vestuari de pel·lícules, reproduccions dels horricreus i d'espais mítics, i objectes icònics com el barret seleccionador. I sobretot, molta màgia. Una cita ineludible per al fandom de Harry Potter, i una oportunitat per endinsar-se per primer cop en l'univers de Hogwarts, si no ho heu fet encara.

L'encanteri d'Alohomora -per desbloquejar panys i obrir portes- pren forma de polsera personalitzada. Només entrar, és clar, hi ha l'andana 9 i 3/4. I a la vora tot de monitors on introduir les dades de cada visitant com ara de quina casa de Hogwarts és o quina és la forma del seu patronus.

La polsera personalitzada és l'entrada per accedir a l'exposició (ACN/Eli Don)

I a partir d'aquí, comença l'aventura. Perquè aquesta exposició no tracta de mirar-s'ho tot darrere una vitrina, sinó de viure l'experiència en primera persona. I pel camí, anar resolent reptes per aconseguir punts que al final del recorregut facin que la casa que hem escollit s'alci com a vencedora.

El recorregut a través dels més de 2.000 metres quadrats de carpa dura prop d'una hora i mitja, però si no teniu temps o voleu anar per feina, aquestes són les incursions a l'univers màgic que no us podeu perdre.
 

Fer pocions

Elixirs eterns, felix felicis, amortènsia o la poció multisucs. Són algunes de les pocions que aprenen els alumnes de Hogwarts sota la tutela de l'emblemàtic Severus Snape. La sala és plena de calders i els més entesos tindreu recompensa: saber-se els ingredients suma punts.
 

Moment de jugar a quidditch

Prepareu l'escombra per practicar l'esport més emocionant de l'univers màgic. Aquí la versió interactiva del quidditch inclou fer cistella amb les bombes Quaffle als cèrcols que s'il·luminen i sonen si l'encerteu. La snitch daurada, ja se sap, és difícil d'atrapar.

Moment de jugar a quidditch (ACN/Eli Don)

Estirar-se al llit de Harry Potter

I per baixar el ritme frenètic es pot descansar una estona al llit de Harry Potter tot i que aquest dormitori-traster sota les escales no s'hagi convertit en icona precisament per la seva comoditat.

 (ACN/Eli Don)

Seure a la butaca de l'entranyable Hagrid

On s'està d'allò més bé és a la butaca de l'entranyable Hagrid. Si no sou gaire alts, haureu de fer un petit salt, però tindreu espai de sobres al mític seient del gegant. Per arribar a la cabana, ja se sap, s'ha de passar pel bosc prohibit.

Passeig pel gran menjador

I si voleu passejar tranquil·lament sota les espelmes flotants del menjador de Hogwarts, amb plats, coberts i copes recreats a la perfecció. I una pantalla que va adaptant l'espai com ho fa la sala a Nadal o a Halloween.
 

L'arrencada d'una mandràgora

El camí per a arribar a la classe de botànica no té pèrdua, només heu de seguir el so d'un crit molt estrident, el que fan les mandràgores quan les arrenques. A simple vista, semblen només uns quants testos decoratius, però si les estireu veureu com s'enfaden.

Dues persones recreen la batalla de Hogwarts(ACN/Eli Don)

Lluitar a la batalla final de Hogwarts

I com a colofó, dues varetes us esperen per lliurar la batalla de Hogwarts. Heu de triar bàndol, i l'atzar decidirà si guanyen les forces del bé o del mal. No val a badar ni a despistar-se, és una batalla exprés.

La llista d'activitats màgiques és molt llarga, des de recórrer dos dels despatxos més mítics de la saga: el de la temuda Dolors Umbridge o el del savi Albus Dumbledore, amb l'au fènix inclosa. Un viatge personalitzat per veure, tocar i sentir cada detall de l'univers creat per J. K. Rowling i sobretot del seu imaginari cinematogràfic. L'exposició arriba a Barcelona després de passar per ciutats com Atlanta, Viena, Nova York i París. Això si, totes les explicacions i opcions són en castellà i anglès, ni rastre del català.

 

ARXIVAT A:
LiteraturaCinemaMuseus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut