"Harry Potter" ja està disponible en català a HBO Max

La saga completa de "Harry Potter" ja es pot trobar en català a HBO Max

En les pròximes setmanes apareixeran a les plataformes audiovisuals milers de títols doblats i subtitulats en català

RedaccióActualitzat

Fa dotze anys que els fans de Harry Potter van gaudir de la vuitena i última pel·lícula de la saga. En aquella ocasió, però, no tenien el català com a opció. Ara, gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat i la CCMA per fomentar l'ús de la llengua catalana a les plataformes audiovisuals, es poden veure totes les pel·lícules amb el doblatge i els subtítols en català a HBO Max.

L'anunci, presentat aquesta setmana per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, comporta també la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes, principalment a HBO Max, Netflix, Filmin, Amazon Prime Video i Movistar Plus+.


Un acord "urgent"

L'estratègia conjunta entre aquests dos estaments era "necessari", afirma la consellera."Des de l'inici de la legislatura que estem fent una feina que era urgent."

 

L'aposta pel doblatge

Fa unes setmanes el Parlament Europeu va aprovar un informe sobre l'aplicació de la Directiva de Serveis de Comunicació Audiovisual que insta els estats membres a garantir l'accessibilitat a tots els productes audiovisuals "a través de doblatge, subtítols i audiodescripció".

L'aposta pel doblatge en català és forta, i a Catalunya hi ha alguns actors de pel·lícules i sèries molt mítiques, com ara "Bola de Drac", "Detectiu Conan", "Els anells de poder" o el mateix "Harry Potter". De fet, també hi ha dobladors específics per a diferents actors o actrius, com Natalie Portman, Catherine Zeta-Jones, Julia Roberts o Sharon Stone.

El programa "APM?" de TV3 va entrevistar alguns actors de doblatge que posen veu a aquests personatges.


A més, el programa "XL" de Catalunya Ràdio també va explicar qui hi havia darrere les veus del Harry Potter i de l'Hermione Granger a la saga literària de J. K. Rowling i els motius pels quals l'Hermione va canviar de veu de doblatge en la cinquena pel·lícula.

Més incorporacions a les plataformes

 

ARXIVAT A:
SèriesCinemaInternetCatalà
Anar al contingut