Michael Gambon va fer el paper en les últimes pel·lícules de la saga (Europa Press)

Mor l'actor Michael Gambon, el carismàtic Albus Dumbledore a "Harry Potter"

L'actor, que tenia 82 anys, va assumir el paper de director de l'escola de màgia Hogwarts a partir de la tercera pel·lícula de la saga

RedaccióActualitzat

L'actor britànic-irlandès Michael Gambon, conegut per interpretar Albus Dumbledore a les pel·lícules de "Harry Potter", ha mort aquest dijous als 82 anys.

Va ser el seu paper més popular que va assumir a partir de la tercera entrega de la saga, que inclou vuit pel·lícules, agafant el relleu de l'actor Richard Harris, mort el 2004. "Només cal una barba enganxada i una bata llarga", responia ell quan elogiaven la seva feina.

Gambon, nascut a Dublín el 1940, va començar la seva carrera al món del teatre a principis dels anys 60 i després va passar a treballar en produccions de tele i cinema.

Entre els seus papers més destacats, el del cap de la màfia a "El cuiner, el lladre, la seva dona i el seu amant", dirigida per Peter Greenaway el 1989, o el del rei Jordi V al film "El discurs del rei", de Tom Hooper, el 2010.

Michael Gambon tenia 82 anys (Reuters)

Entre d'altres guardons, Michael Gambon va guanyar quatre premis BAFTA. Un d'ells, pel seu paper a la sèrie de televisió "The Singing Detective", del 1986.

Gambon va ser nomenat comandant de l'Imperi britànic el 1992 i cavaller, sis anys després.

Es va retirar dels escenaris el 2015, per problemes de memòria.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut