Roma

El Tribunal d'Apel·lacions ratifica la victòria de Prodi i acaba amb la polèmica d'irregularitats denunciades per Berlusconi

Romano Prodi és el guanyador oficial de les eleccions legislatives italianes. El Tribunal d'Apel·lacions ho ha fet públic aquesta tarda i acaba amb la polèmica d'irregularitats en el recompte de vots denunciades per Berlusconi. "Il Cavaliere" encara no ha fet cap declaració pública després que durant tot aquest temps s'ha negat a acceptar la derrota; però els seus coreligionaris encara volen més recomptes. Prodi ha rebut la notícia amb satisfacció.

Actualitzat
El Tribunal Suprem d'Itàlia ha confirmat els resultats de les eleccions italianes celebrades el 9 i 10 d'abril i que van donar la majoria al centresquerra de Romano Prodi. La Cort confirma així els resultats que donen a Prodi la victòria tant al Congrés com al Senat. Les xifres finals atorguen al líder de La Unió 19.002.398 vots, mentre que la conservadora Casa de les Llibertats s'hi hauria quedat a un pam amb 18.977.843; la diferència, per tant, és de 24.755 vots, una xifra que eixampla la diferència que es va registrar en el primer recompte. Aquests vots es tradueixen en 348 dels 640 escons de la Cambra de Diputats per a La Unió de Romano Prodi. I al Senat, Prodi s'ha imposat per només dos escons (158) a la llista de Berlusconi (156). Prodi s'ha mantingut a l'espera i molt prudent durant tot el dia i en ser preguntat per la notícia del diari "La Repubblica" en la seva edició d'internet, que, com la cadena de televisió Sky News ja havia anunciat la confirmació de la seva victòria, ha dit que preferia esperar a saber la decisió oficial del Tribunal Suprem abans de fer cap comentari. Finalment, Prodi s'ha mostrat satisfet per la resolució judicial. En canvi, el ministre d'Economia, Giulio Tremonti, ha tornat a sortir a la televisió per dir que no accepten la victòria de Prodi i que calen més comprovacions. La Unió, que encapçala Romano Prodi, va guanyar les eleccions italianes per un escàs marge d'uns 25.000 vots al Congrés i de dos escons al Senat, segons les dades difoses pel Ministeri d'Interior d'Itàlia. Aleshores, la victòria va ser qüestionada pel primer ministre, Silvio Berlusconi, i la seva coalició governamental, La Casa de les Llibertats, que impugnaven l'escrutini en considerar que hi havia hagut irregularitats. Amb tot, divendres, el mateix Ministeri de l'Interior va fer saber que els vots impugnats eren inferiors als vots que donaven la majoria a La Unió, per la qual cosa encara que tots anessin a parar a la coalició de govern, el triomf del centreesquerra de Prodi estava assegurat.
Anar al contingut