Brussel·les no extradirà l'exconseller Lluís Puig a Espanya com volia el Suprem
L'exconseller Lluís Puig arriba al Palau de Justícia de Brussel·les acompanyat per la seva dona per afrontar la tercera euroordre pel cas de l'1-O, el 24 de febrer del 2020 (ACN)

Brussel·les no extradirà l'exconseller Lluís Puig a Espanya com volia el Suprem

Encara es pot presentar recurs al tribunal de cassació

Joan RaventósActualitzat

El tribunal d'apel·lació de Brussel·les rebutja la petició d'euroordre del Tribunal Suprem espanyol per a l'exconseller de Cultura Lluís Puig, segons ha avançat ell mateix a Twitter.

 

La justícia espanyola vol processar Puig per un delicte de malversació en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

El tribunal de primera instància de Bèlgica va tombar el 7 d'agost la petició del jutge del Suprem Pablo Llarena perquè va entendre que el Suprem no era l'òrgan jurídic competent per demanar l'extradició, sinó que ho hauria d'haver sol·licitat un tribunal ordinari perquè quan es va sol·licitar l'euroordre no era una persona aforada.


Puig confia que s'invalidi la petició d'euroordre

A aquesta decisió encara s'hi pot presentar recurs al tribunal de cassació. Hi ha 24 hores per fer-ho i aquest òrgan podria resoldre aquest mateix mes. En cap cas, però, no s'entraria en el fons de la qüestió, sinó que es discernirien possibles defectes de forma durant el procés judicial.

Aquesta és la petició d'euroordre sobre Lluís Puig que ha fet més recorregut judicial. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela en va emetre una el 2017 que Llarena va retirar quan la justícia alemanya va descartar extradir Carles Puigdemont per rebel·lió. La segona euroordre, emesa per Llarena el 2018, es va retirar per un defecte de forma. La d'avui, doncs, és la tercera.

En una entrevista al programa Més324, el mateix Puig ha assegurat que espera que aquest decisió tingui una repercussió positiva per a les caudes dels presos. També ha afirmat Bèlgica no veu malversació i ha afegit que en la resolució s'hi assegura que hi ha "un alt risc de vulneració de la presumpció d'innocència".

En referència a un possible recurs de la justícia espanyola, Puig ha assegurat que "farà el que vulgui, però el relat cau".

 

 

ARXIVAT A:
Lluís Puig
Anar al contingut