Premià de Mar

El temporal s'empassa els 2 milions d'euros invertits al juliol en platges del Maresme

La llevantada dels últims dies ha fet desaparèixer algunes de les platges del Maresme que van ser regenerades el juliol passat. En aquesta operació, la Generalitat i el govern espanyol s'hi van gastar més de 2 milions d'euros, i els alcaldes denuncien que inversions com aquestes són llançar els diners.

Actualitzat
El litoral ha quedat especialment tocat per les llevantades d'aquests dies. L'efecte del vent i la mala mar s'han emportat una bona part de les platges. Es tracta d'un problema endèmic. Des dels anys vuitanta que es fan constants aportacions de sorra artificial per poder tenir les platges a punt per als banyistes.

Darrere d'això, però, hi ha una qüestió de fons, i és la manera com s'afronta la regeneració del litoral. Al Maresme, per exemple, en cinc anys el govern s'ha gastat 23 milions d'euros en sorra que els temporals s'han emportat una vegada i una altra. La qüestió genera malestar entre els veïns i els alcaldes de la zona, que demanen solucions definitives.

"És la cançó de l'enfadós", ha assegurat l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch. "Estem farts de reclamar i reclamar solucions, ja ho hem fet per activa i per passiva", ha afegit. Buch reclama el compliment de la promesa del govern de formar una comissió entre l'executiu central, la Generalitat i els ajuntaments afectats per trobar una solució definitiva al problema.

El Maresme no és l'única zona que ha quedat amb les platges malmeses. També hi ha molts problemes a la Costa Brava, on les onades han fet destrosses fins i tot més enllà de la platja i a les Terres de l'Ebre, on les onades altes han cobert els arrossars, com el que queda a la vora de la platja de la Marquesa, a Deltebre.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut