El concert de Bad Bunny al Sónar de Nit del 2019 (ACN/Sergio Albert/Sónar)

El Sónar torna més experimental, sense distància però amb passaport Covid

Hi haurà un centenar d'activitats amb 300 artistes, investigadors i científics, que es faran entre el CCCB, L'Auditori i el Poble Espanyol de Barcelona

Actualitzat

El Sónar torna de manera presencial a partir d'aquest dimecres, gairebé dos anys i mig després de l'últim concert.

Del 27 al 30 d'octubre el CCCB, el Poble Espanyol i L'Auditori aplegaran més de 300 artistes, investigadors i científics en una proposta de més d'una seixantena de concerts, a més de conferències, projeccions i altres activitats. Serà l'edició més experimental de la història, segons els organitzadors.

Aquesta edició es divideix en dues parts: l'AI and Music Festival, fins dijous, i el SónarCCCB, que es farà divendres i dissabte.

El primer estarà dedicat a experimentar amb la intel·ligència artificial, amb espectacles de Mouse on Mars o Marco Mezquida. El pianista menorquí obrirà aquest Sónar extraordinari a L'Auditori amb un concert mai vist a Espanya: un piano sol a l'escenari creant i experimentant mentre interactua amb un algoritme creat per la UPC i entrenat per reconèixer els timbres de l'instrument.

El SónarCCCB acollirà una quarantena de concerts, com els de Tirzah o Leon Vynehall.

Coincidint amb el SónarCCCB, les nits de divendres i dissabte, 29 i 30 d'octubre, el Poble Espanyol acollirà l'OFFSónar de Nit, amb els DJ Nina Kraviz i Laurent Garnier.

El codirector del Sónar, Ricard Robles, ha celebrat haver pogut reunir tants participants amb diversos projectes en aquestes dues edicions.

"Són 300 persones que venen de més de 25 països amb una dimensió internacional que es reforça."

Pel codirector del festival, aquesta doble cita serà també una celebració "camí" als 30 anys del Sónar.

Robles també ha celebrat que el retorn del Sónar a la presencialitat "revalorarà" l'experiència musical i permetrà un retrobament i una experimentació en viu després de mesos de virtualitat a causa de la pandèmia.
 

Activitats sense distància

Totes les activitats al CCCB i al Poble Espanyol (no a L'Auditori) es faran sense distància física, la gent podrà presenciar els xous dreta i el ball està permès a tots els recintes.

Seguint el protocol del Procicat, la mascareta serà obligatòria a tots els espais, excepte a les àrees de restauració en el moment de la consumició.

L'accés es realitzarà prèvia presentació del passaport Covid UE, per demostrar que s'està vacunat amb la pauta completa, s'ha fet un test d'antígens (48 hores abans d'accedir al festival) o test PCR (72 hores abans) amb resultat negatiu, o bé s'ha recuperat de la infecció en els últims sis mesos.

D'altra banda, divendres 29 i dissabte 30 d'octubre, el SónarCCCB comptarà amb 40 espectacles i DJ sets, amb noms internacionals d'avantguarda.

Foto de família de les edicions extraordinàries del Sónar AI and Music S+T+ARTS i SónarCCCB (ACN/Natàlia Costa)

Experiment de neurociència

Per inaugurar SónarCCCB, Sónar, l'Ajuntament de l'Hospitalet i l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) presentaran per primera vegada un experiment de neurociència per explorar com funciona la curiositat humana a través de la música.

El festival s'utilitzarà com a laboratori científic on recollir proves per estudiar les diferències en la curiositat entre el públic de SónarCCCB, els participants seran exposats a música completament nova.

Amb les dades obtingudes, s'avaluaran diferències entre els oients, considerant el perfil musical de cadascun, la sensibilitat i el plaer de l'experiència, així com la potencialitat d'entrar en estats de transcendència i absorció.

El programa de SónarCCCB es completa amb les conferències i workshops de Sónar+D i culminarà amb una marató de documentals sobre electrònica el diumenge 31 d'octubre a Aribau Multicines en associació amb el festival In-Edit.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut