Barcelona

El Sindicat de Policia de Catalunya denuncia permissivitat cap als grups antisistema

Els Mossos d'Esquadra havien alertat sobre la presència de grups antisistema a la ciutat de Barcelona, però no havien rebut resposta. Així ho denuncia el Sindicat de Policia de Catalunya. El seu portaveu, David Miquel, assegura en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que el cos feia temps que alertava que els grups antisistema s'estaven organitzant, però no hi va haver resposta. Miquel critica que no s'hagi fet una actuació contundent per part de les autoritats polítiques i, en el cas concret dels aldarulls de Barcelona en el 29-S, insisteix que el jutge hauria d'haver permès desallotjar l'edifici ocupat.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra carreguen contra els càrrecs polítics i judicials pels greus aldarulls els dia de la vaga general al centre de Barcelona. El Sindicat de Policia de Catalunya critica, d'una banda, la permissivitat amb els moviments radicals antisistema i, de l'altra, el retard en l'autorització del desallotjament de l'edifici de Banesto per part del jutge.

El portaveu del sindicat, David Miquel, ha explicat a Catalunya Ràdio que els Mossos fa temps que alerten que els grups antisistema s'estan organitzant. Denuncia la passivitat política, que ha conduït a la permissivitat cap a aquestes organitzacions radicals.

A l'Ajuntament de Barcelona, els fets han provocat polèmica. El cap de l'oposició, el convergent Xavier Trias, s'apunta a la tesi de l'excessiva permissivitat i denuncia que la ciutat s'ha convertit en la capital mundial dels antisistema.

Pel que fa a la controvèrsia judicial, el sindicat insisteix que el jutge, de forma preventiva, hauria d'haver permès als Mossos desallotjar l'edifici ocupat. El magistrat que porta el cas ja va assegurar, però, que a ell encara ningú li ha demanat que autoritzi l'entrada policial a la seu de Banesto. De fet, tal com va explicar el conseller d'Interior, Joan Saura, els Mossos van entrar a l'edifici perquè els violents s'hi van atrinxerar durant la manifestació del 29-S.

Els greus aldarulls el dia de la vaga general han provocat a la capital catalana destrosses per valor de 262.500 euros, segons ha explicat l'Ajuntament de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut