El cotxe de la Guàrdia Urbana cremat és una de les imatges dels aldarulls amb els antisistema durant la vaga general. (Foto: EFE)
El cotxe de la Guàrdia Urbana cremat és una de les imatges dels aldarulls amb els antisistema durant la vaga general. (Foto: EFE)
Perpinyà

Hereu xifra en 262.500 euros el cost de les destrosses dels antisistema

Les destrosses provocades pels grups antisistema a Barcelona la tarda de la vaga general han tingut un cost, segons un primer balanç, de 262.500 euros. L'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, ha difós la xifra després d'anar a un acte polític a Perpinyà. Hereu ha explicat que l'avaluació de costos inclou la crema d'un cotxe de la Guàrdia Urbana, 80 contenidors, mobiliari urbà i semàfors.

Actualitzat
Hereu ha tornat a condemnar els actes vandàlics que hi va haver al centre de la ciutat abans i després del desallotjament de l'antiga seu de Banesto i que van causar més de 60 ferits. 

Respecte de la polèmica pel fet que el desallotjament no es fes fins al mateix dia de la vaga general, l'alcalde, com també han fet des de la Conselleria d'Interior, ha traslladat la responsabilitat al jutge.

Hereu ha explicat que l'Ajuntament es va personar al cas però que el jutge va desestimar desallotjar l'edifici perquè "no hi havia motius d'ordre públic" per fer-ho. L'alcalde ha afegit que espera que els aldarulls serveixin "de precedent" perquè "mai més" un jutge decideixi que no es desallotja un edifici okupat quan se li demana per motius de seguretat pública. 

Hereu no ha volgut polemitzar sobre la comunicació que hi va haver entre l'Ajuntament i Interior en el moment dels fets, que ha dit que va ser "estreta". Ha revelat que els contactes no van ser "al més alt nivell" -entre ell i Saura- sinó que es van delegar en la regidora de Seguretat i tercera tinent d'alcalde, Assumpte Escarp, i el secretari general de Seguretat, Joan Delort.
 
Anar al contingut