La reforma fiscal tira endavant al Senat
La reforma fiscal tira endavant al Senat
Washington

El Senat aprova la baixada d'impostos per als més rics impulsada per Trump

Aquesta reforma fiscal, que beneficia les grans fortunes i les empreses, és la més gran des del mandat de Ronald Reagan, fa 30 anys

RedaccióActualitzat

El Senat dels Estats Units ha aprovat aquesta matinada la gran reforma fiscal promoguda pel president Donald Trump. Com estava previst, ha rebut el suport dels 51 vots republicans, i hi han votat en contra els 48 representants demòcrates. Es tracta d'una rebaixa d'impostos a les grans rendes i a les empreses, perquè l'impost de societats es retalla del 35% al 21%.

Tot i això, els demòcrates han aconseguit una victòria tàctica, en el sentit que han detectat tres articles que no compleixen els criteris pressupostaris i s'han hagut de modificar. Això vol dir que la Cambra de Representants l'haurà de tornar a votar abans que Trump pugui ratificar-la amb la seva signatura, segurament aquest mateix dimecres. Aquest dimarts, els congressistes ja hi van donar el vistiplau per 227 vots a favor i 203 en contra.

Feia més de 30 anys que no es tocaven els impostos als Estats Units i la portaveu del president, Sarah Sanders, defensava els beneficis globals per als ciutadans del país: "Permet a la majoria dels americans de classe mitjana recuperar molts més diners. Ens hem centrat en això i n'estem satisfets."

És la primera gran mesura que adopta Trump, poc abans de complir el primer any de mandat a la Casa Blanca. El president l'ha venut com un regal de Nadal per a la classe mitjana i per al creixement de l'economia nord-americana.

Anar al contingut