Peña Nieto ha confirmat la suspensió de la visita de dimarts a la Casa Blanca
Peña Nieto ha confirmat la suspensió de la visita de dimarts a la Casa Blanca
Washington

El president de Mèxic suspèn la visita a la Casa Blanca per la polèmica del mur

Trump ha assegurat després que han acordat anul·lar la trobada, i que no n'hi haurà fins que el país veí tracti els EUA "amb respecte"

RedaccióActualitzat

Tensió creixent entre Mèxic i els Estats Units. El president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha suspès la visita a la Casa Blanca que tenia prevista per dimarts que ve per la polèmica del mur, després que Donald Trump ha insistit que l'haurien de pagar. Diverses veus ja li havien demanat des de Mèxic que no hi anés, i el dirigent mexicà ha confirmat que havia anul·lat la trobada.

 

Després de l'anunci, Trump ha assegurat en una roda de premsa que tots dos han acordat cancel·lar la trobada perquè hagués estat "estèril". El president nord-americà ha advertit que no hi haurà cita fins que el país tracti els EUA "amb respecte":

"Si Mèxic no tracta els Estats Units de manera justa i amb respecte, una trobada com aquesta és estèril". 

 

Trump vol un impost del 20% a les importacions mexicanes

Poc després de l'anunci de Peña Nieto, el portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha explicat que Trump pretén fixar una taxa del 20% sobre totes les importacions procedents de Mèxic per tal de pagar el mur que vol construir a la frontera comuna. A bord de l'Air Force One, Spicer ha explicat als periodistes que aquesta mesura és una decisió de Trump que el nou president nord-americà vol incloure dins d'una reforma fiscal més àmplia que negociarà amb el Congrés.

L'avís previ del president dels EUA a Twitter

Trump va signar dimecres l'ordre de construcció del mur, només cinc dies després de prendre possessió del càrrec. Peña Nieto li va respondre que no pensava pagar el mur, i el magnat nord-americà li ha respost a Twitter que, si Mèxic no està disposat a pagar el mur, el millor seria anul·lar la visita. Aquests són els tuits:

"Els EUA tenen un dèficit comercial de 60.000 milions de dòlars amb Mèxic. Ha estat un acord unilateral des de l'inici del NAFTA amb un nombre massiu de llocs de treball i empreses perduts. Si Mèxic no està disposat a pagar el mur que malauradament necessita, llavors seria millor anul·lar la pròxima reunió."

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut