Fotograma de l'entrevista concedida per Donald Trump a la cadena ABC, la primera com a president
Fotograma de l'entrevista concedida per Donald Trump a la cadena ABC, la primera com a president
Washington

Trump sobre la tortura: "Que si penso que funciona? Estic convençut que sí"

En la primera entrevista televisiva com a president dels Estats Units, Donald Trump admet que està estudiant reimplantar les mesures antiterroristes suprimides per Obama

redaccióActualitzat

Pocs dies després de prendre possessió com a nou president dels Estats Units, Donald Trump ha concedit la primera entrevista televisiva a la cadena ABC.  I ho ha fet, com de costum, fent afirmacions polèmiques, en aquest cas sobre l'ús de la tortura en la lluita contra el terrorisme.

Quan se li ha preguntat sobre les intencions del seu govern per reinstaurar les mesures antiterroristes implantades per l'administració Bush que en època de Barack Obama es van mitigar i erradicar parcialment, Trump s'ha mostrat convençut que cal reprendre-les, en concret la tècnica coneguda com a "waterboarding", l'ofegament simulat. Ha matisat, però, que la decisió la prendrà d'acord amb el parer del director de la CIA, Mike Pompeo, i el secretari de Defensa, James Mattis:

 

"Penso que hem de lluitar contra el foc amb foc." (...) "Fa menys de 24 hores he parlat amb gent dels serveis d'intel·ligència al més alt nivell i els he preguntat: "Funciona? La tortura funciona?" I la resposta ha estat: "Sí, funciona."" (...) "Si no volen fer-la servir, no passa res, però si volen utilitzar-la llavors jo treballaré perquè ho puguin fer. Vull fer tot el que estigui permès i dins de la legalitat. Que si jo penso que funciona? Estic convençut que sí."

 

El diari "Washington Post" ha publicat un esborrany de document en què es preveu recuperar mesures antiterroristes com les presons secretes fora de les fronteres dels Estats Units. També se sap que Trump firmarà d'aquí a pocs dies un decret que impulsarà mesures similars.

El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha assegurat que no és un esborrany de la Casa Blanca i el portaveu republicà al Congrés, Paul Ryan, també ha reiterat que no és un document atribuïble a l'administració Trump.

En aquest enllaç podeu veure l'entrevista sencera a Donald Trump:

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut