María José Catalá (PP), amb la vara d'alcaldessa de València
María José Catalá (PP), amb la vara d'alcaldessa de València (EFE/ Manuel Bruque)

El PP enforteix el seu poder territorial al País Valencià i les Illes

El PP recupera les alcaldies de les tres capitals del País Valencià i també governarà amb minoria a Palma, Ciutadella i amb majoria absoluta a Eivissa

Actualitzat

El PP recupera les alcaldies de les tres capitals del País Valencià. Els populars governen des d'aquest dissabte a 230 municipis, inclosos Alacant, València, Castelló i Elx. L'anterior legislatura, els populars només tenien l'alcaldia d'Alacant.

A València, María José Catalá només ha comptat amb els vots dels seus 13 regidors --sense el suport de Vox-- en la sessió d'investidura. Catalá governarà, doncs, amb majoria simple.

María José Catalá, que ha rebut la vara d'alcaldessa de mans del seu antecessor, Joan Ribó, ha jurat el càrrec amb la fórmula habitual i en castellà

Entre el públic i per mostrar el suport a la nova alcaldessa, hi havia dues destacades figures del PP, el vicesecretari del partit, Esteban González Pons, i el president del Partit Popular a la comunitat, Carlos Mazón.

Català assumeix la màxima responsabilitat municipal sense haver tancat un pacte de govern amb Vox per a aquesta legislatura. De fet, fonts del seu equip asseguren que "ni tan sols s'han assegut a negociar amb Vox" el suport a la seva candidatura.

A Castelló, la nova alcaldessa és Begoña Carrasco, del PP, que governarà en solitari.

A Alacant, Luis Barcala, del PP, repeteix al càrrec. Barcala es va quedar a un escó de tenir la majoria absoluta.

Jaime Martinez, del Partit Popular, és el nou alcalde de Palma
Jaime Martinez, del Partit Popular, és el nou alcalde de Palma (EFE/Cati Cladera)


Les Illes

El PP ha aconseguit gran part del poder local a les Balears. Els populars tindran 33 alcaldies, inclosa la de Palma i de les principals ciutats i també la presidència del Consell de Formentera.

Després de vuit anys de governs de coalicions d'esquerra, Palma té a partir d'aquest dissabte com a alcalde Jaime Martínez, del Partit Popular. Martínez és alcalde només amb els vots dels 11 regidors del seu partit. Vox, que en té 6. no ha donat suport al candidat popular, que governarà en minoria.

Excepte Maó, tots els municipis de Menorca tindran un govern del Partit Popular. A Maó, el socialista Héctor Pons ha rebut el vot dels regidors d'Ara, tot i que no havia tancat cap acord de govern amb ells.

A Ciutadella, la manca d'acord entre el PSOE i PSM Més, els dos partits d'esquerra, ha facilitat l'alcaldia a la candidata del PP, Juana Mari Pons.

 A Eivissa i Santa Eulària des Riu, els dos municipis més poblats d'Eivissa, el PP també governarà amb majoria absoluta. 

ARXIVAT A:
PPPSOEPaís ValenciàIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut