Madrid

El PP celebra la renúncia del governador del Banc d'Espanya i el PSOE vol que comparegui per Bankia

El PP ha celebrat la decisió del governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, d'avançar un mes la seva sortida de l'organisme. Els populars consideren que el balanç del seu mandat és "negatiu" i que ha tingut "més ombres que llums", segons ha dit el portaveu al Congrés, Alfonso Alonso. El PSOE no ha entrat a valorar la gestió de l'exsecretari d'Estat d'Hisenda de Zapatero al Banc d'Espanya, però ha dit que entén que les seves raons són "lògiques i fonamentades" i li ha exigit que comparegui al Congrés per explicar què ha passat amb Bankia.

RedaccióActualitzat
El portaveu popular ha destacat que la decisió de Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha estat "ajustada a la realitat" i, després de considerar negativa la gestió del governador, ha dit que cal restablir "el prestigi" del Banc d'Espanya.

Per la seva part, la portaveu socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, s'ha remès al comunicat del governador i ha dit que entén que vol "facilitar la feina" al seu successor. Rodríguez ha insistit que cal que Fernández Ordóñez expliqui en seu parlamentària el que ha passat amb Bankia i ho faci abans del 10 de juny, quan deixarà el càrrec.

Precisament, la Mesa de la comissió parlamentària d'Economoia ha decidit aquest dimarts que Fernández Ordóñez no comparegui fins que ja ho hagi fet el subgovernador, Javier Aríztegui, que ho farà la setmana que ve a porta tancada. La decisió correspondrà a la subcomissió de seguiment del FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, que es reunirà dimecres a la tarda. 

El PP ha destacat que els grups hauran de decidir si és a porta tancada o oberta, però també ha advertit que impediran que prosperin les peticions de compareixença de figures com Rodrigo Rato, Miguel Blesa o José Luis Olivas.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut