Holanda

El nou govern holandès prohibirà totalment el burca

El nou govern holandès aplicarà una prohibició total del burca i altres tipus de vel integral, segons ha anunciat en roda de premsa el líder del Partit per la Llibertat (PVV), Geert Wilders. El Partit per la Llibertat dóna suport al gabinet de dreta format pels liberals (VVD) i els democristians (CDA), que han presentat el seu programa de govern. Holanda ja va prohibir el 2008 l'ús del burca a les escoles i entre funcionaris públics, adduint que aquesta peça impedeix la bona comunicació perquè cobreix el rostre sencer. Wilders, que ha qualificat d'"històrica" la seva col·laboració amb el govern, ha indicat que "per fi hi haurà una prohibició del burca" a Holanda.

Actualitzat
El nou govern preveu també que els "coffee shops", els establiments on es pot fumar marihuana, es converteixin en una mena de clubs als quals només puguin accedir ciutadans holandesos majors d'edat amb un carnet que l'acrediti com a membre del club.

Una altra de les reivindicacions que ha aconseguit imposar Wilders ha estat l'enduriment de la política d'immigració, amb l'objectiu de reduir l'entrada d'immigrants en "un 50%".

Pel que fa a l'economia, s'ha confirmat l'objectiu del govern d'aplicar retallades pressupostàries de 18.000 milions d'euros durant els pròxims quatre anys, cosa que es traduirà entre altres mesures en una reducció del funcionariat i del nombre de senadors i diputats.

Rutte, el proper primer ministre, ha deixat clar que "tots notarem les retallades", però ha destacat que són necessàries per "sortir amb fortalesa de la crisi". Segons Rutte, el seu govern "retornarà Holanda als treballadors" i reduirà funcionaris i subsidis, però també polítics.

Els plans de govern inclouen reduir els diputats de 150 a 100 i el nombre de senadors de 75 a 50. També planegen reduir l'ajuda al desenvolupament en 1.000 milions d'euros, i la mateixa quantitat en la contribució d'Holanda a la Unió Europea.
Anar al contingut