El Mundial, Cifuentes, Rosalía i el "cachopo": el més buscat a Google el 2018

RedaccióActualitzat

Quan encara falten dues setmanes perquè s'acabi el 2018, el gegant mundial d'internet Google ja ha fet públiques les llistes de paraules que més s'han fet servir en el seu buscador durant l'any.

Com a guanyador absolut arreu del món, el Mundial de Futbol de Rússia, celebrat entre el juny i el juliol. Com a sorprenent número 2 hi trobem el DJ suec Avicii, que es va suïcidar a Oman a l'abril.

Notícia relacionada - març 2016: El DJ suec Avicii es retira


Cifuentes i Rosalía

A Espanya la cerca general l'encapçala també el Mundial de Futbol, seguit de l'expolítica del PP Cristina Cifuentes, el vídeojoc Fortnite i la pel·lícula sobre Queen "Bohemian Rhapsody".

La llista de personalitats la lidera la revelació musical de l'any, Rosalía, seguida de tres desapareguts de renom: novament Avicii, el guionista de còmics clàssics Stan Lee i el físic teòric Stephen Hawking, morts tots durant l'any.

Notícia relacionada - Multa històrica de Brussel·les a Google: 4.343 milions d'euros

 

 

Renda, Tinder i "cachopo"

La llista de les peticions de com es fan determinades coses la lidera "com es fa la declaració de la renda", seguida per "com reclamar l'IRPF per maternitat" i "com funciona Tinder".

I la titulada "què és...?", l'encapçala el 2018 "què és el cachopo", en referència a l'assassí detingut a Saragossa i que estava especialitzat en aquest plat típic asturià, seguit de "què és VTC", sobre les llicències per a vehicles de turisme amb conductor, l'alternativa que combaten els taxistes.

Notícia relacionada - Vint anys de Google: el dia que dos joves van canviar el món des d'un garatge


30 categories als Estats Units

Google fa públiques aquestes llistes sense donar xifres concretes de cada terme. De cada país ofereix els 10 més buscats en categories com "general", "personalitats", "esports" o "televisió i sèries".

El nombre de categories varien de país a país, amb un total de 30 en les estadístiques dels Estats Units, i només 6 en el cas d'Espanya.

Per cert: la cerca general als Estats Units també l'encapçala el Mundial de Rússia.

Notícia relacionada: Google inclou el català en el nou sistema de traducció simultània

ARXIVAT A:
InternetGoogle
Anar al contingut