El cantant Axl Rose i l'actor Jamie Foxx (Europa Press)

El líder de Guns N' Roses, Axl Rose, i l'actor Jamie Foxx, denunciats per agressió sexual

Les denúncies arriben el dia abans que aquest dijous expiri una llei que permet a les víctimes de violència sexual emprendre accions legals per actes prescrits

RedaccióActualitzat

El líder del grup de rock Guns N' Roses, Axl Rose, i l'actor Jamie Foxx han sigut denunciats per dos casos d'agressió sexual aquest dimecres a Nova York.

Les denúncies han arribat el dia abans que aquest dijous expiri una llei que permet a les víctimes de violència sexual emprendre accions legals per actes prescrits.

 

Una violació en el punt culminant de Guns N' Roses

El cantant William Bruce Rose, el nom real d'Axl Rose, ha estat denunciat per una exmodel i actriu que assegura que la va violar el 1989, quan la banda estava en el seu punt àlgid.

Els fets haurien passat en una habitació d'hotel de Nova York, on Rose hauria agredit la víctima, Sheila Kennedy, després de conèixer-se en una discoteca.

Quan la dona va voler marxar, el rocker l'hauria arrossegat "com un home de les cavernes" a la seva habitació, l'hauria lligat de mans a l'esquena i hauria abusat d'ella sexualment.

La denúncia apel·la als "danys emocionals, físics, financers i psicològics" que li van provocar l'episodi:

"Rose va utilitzar la seva fama, estatus i poder com a celebritat i intèrpret en la indústria musical per tenir accés a manipular, controlar i agredir violentament Kennedy."


Jamie Foxx, acusat d'agredir una fan

Per la seva banda, Eric Marlon Bishop, més conegut com a Jamie Foxx, ha rebut la denúncia d'una fan a qui hauria agredit sexualment el 2015.

Segons el relat de la víctima, tot plegat va començar quan es va acostar a Foxx per demanar-li una fotografia.

Se la van fer i tot seguit l'actor se la va emportar a un racó i la va agredir sexualment, segons la denunciant.

A més, la noia, que aleshores tenia 18 anys, explica que hi havia el guardaespatlles de l'intèrpret, que va veure la situació i no va fer res per evitar-la.

La denúncia parla del dolor, el sofriment, l'angoixa emocional, ansietat i humiliació que li va produir l'agressió, per la qual assegura que va haver de rebre tractament mèdic.

 

Un reguitzell de casos

Aquestes denúncies se sumen a una altra de l'artista Cassie, que la setmana passada va demandar per agressió sexual i violació el raper Sean Combs, també conegut com a Puff Daddy. Un cas que s'ha tancat després d'haver arribat a un acord.

També ha estat denunciat Jimmy Lovine, productor de cantants com Bruce Springsteen, Patti Smith o Tom Petty i cofundador de l'empresa de so Beats i de la discogràfica Interscope.

Un reguitzell de demandes emparades per la llei de supervivents adults, que fins aquest dijous i durant un any ha permès a les víctimes de violència sexual denunciar casos que van passar fa dècades, encara que hagin prescrit, si els van patir quan eren majors d'edat.

Entre els casos destacats que ha permès jutjar la llei, hi ha la condemna a l'expresident dels Estats Units Donald Trump per haver abusat sexualment de l'escriptora i periodista E. Jean Carroll als anys 1990.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMasclisme Estats UnitsCinemaMúsicaAgressió sexual
Anar al contingut