Protesta arran de la confiscació dels mòbils a dos periodistes
Protesta a Palma arran de la confiscació dels mòbils a periodistes

El jutge del cas Cursach ordena ara tornar els mòbils requisats a dos periodistes

Actualitzat

El jutge instructor del cas Cursach, Miguel Florit, ha ordenat la devolució dels telèfons mòbils i del material informàtic requisats a dos periodistes del "Diario de Mallorca" i l'agència Europa Press l'11 de desembre passat.

Els dos periodistes, Blanca Pou i Francisco Mestre, han estat requerits perquè recullin els seus telèfons, tot i que la defensa que els representa sol·licita que aquesta resolució "es notifiqui de manera adequada", assenyalant "dia i hora per a la devolució" del material requisat.

Els periodistes també han demanat que se'ls informi d'on han estat els dispositius, "les persones que hi han tingut accés" i sobre la realització de qualsevol "obertura, examen, inspecció, registre, còpia o manipulació" que s'hi hagi fet. En cas que se'ls hagin extret, copiat o identificat dades, reclamen que se'ls informi per escrit sobre quines dades han estat i on s'han emmagatzemat.

El mateix jutge Florit va ser qui va ordenar la confiscació de telèfons mòbils dels dos periodistes, en el marc d'una investigació relacionada amb el cas Cursach, per determinar l'origen d'una informació periodística.

Després d'aquests fets, tant Europa Press com el "Diario de Mallorca" van presentar una querella contra el jutge Florit al Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB). La querella considera que la interlocutòria de Florit suposa "un atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia" i que constitueix una conculcació "insòlita" del secret professional dels periodistes.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut