Barcelona

El jutge aixeca la prohibició de portar estelades a la final de Copa

El jutge d'instrucció del contenciós administratiu número 11 de Madrid diu que les estelades no entren en els supòsits prohibits per entrar als camps de futbol

RedaccióActualitzat

Les estelades podran entrar al Vicente Calderón a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge entre el Barça i el Sevilla. El jutjat de Madrid aixeca la prohibició de portar estelades a la final de la Copa del Rei. El magistrat accepta el recurs de l'associació Drets, que demana la suspensió cautelar de la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid.

El jutge d'instrucció del contenciós administratiu número 11 de Madrid diu a la resolució que les estelades no entren en els supòsits prohibits per entrar als camps de futbol.

Les parts encara poden presentar un recurs d'apel·lació a la decisió judicial.

L'estelada "no incita a la violència"

La resolució del jutge, de nou pàgines, presenta vuit arguments per suspendre la prohibició. El jutge argumenta que la prohibició de les estelades no es pot sustentar en la llei de l'esport espanyola perquè "no s'entén que l'exhibició de banderes que manifesten un sentiment i ideologia pugui, en principi, aconseguir generar 'violència, racisme, xenofòbia, intolerància a l'esport": 

"En cap cas ha resultat provat en aquest moment processal que l'exhibició de l'anomenada "estelada" pugui incitar a la violència, el racisme, la xnofòbia o qualsevol altre forma de discriminació que atempti contra la dignitat humana."

El jutge diu que no existeixen prou motius "per poder restringir l'ús d'un dret fonamental" reconegut a la Constitució. Recorda que "el valor del pluralisme polític comporta la llibertat de pensar, expressar-se i participar o no participar en els processos polítics en condicions de transparència i igualtat amb els altres actors polítics".

El magistrat considera que si no hagués pres aquesta decisió s'hagués generat un "dany" als que han presentat el recurs.

La decisió d'un jutge progressista, Jesús Torres

La decisió estava en mans del jutjat contenciós administratiu número 11 de Madrid, del qual és titular el jutge progressista Jesús Torres. El jutge ha decidit en contra de la petició de la fiscalia, que demanava que no s'aixequés la prohibició de les estelades a la final de Copa.

El recurs de l'entitat Drets va arribar dijous i demanava "la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la delegada del govern", la qual cosa suposava que el jutge ho havia de resoldre abans del partit.

El recurs del Barça

El FC Barcelona ha presentat un recurs aquest divendres al matí. Ha anat a parar al jutjat contenciós administratiu 15, amb el jutge Eusebio Palacios Grijalbo. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut